La CUP exigeix a Torra i Aragonès que treguin «del calaix» la llei contra l'homofòbia

La formació presenta les seves propostes en matèria LGTBI a Barcelona: Formació de la Guàrdia Urbana, prevenció de l'assetjament escolar i inclusió laboral de les persones transsexuals

La diputada de la CUP Natàlia Sánchez, aquest divendres al migdia a Barcelona
La diputada de la CUP Natàlia Sánchez, aquest divendres al migdia a Barcelona | ACN
NacióDigital
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:24h
La CUP ha exigit aquest divendres amb motiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia la posada en marxa de la llei contra l'homofòbia que segons la diputada Natàlia Sánchez, Quim Torra i Pere Aragonès mantenen en un "calaix". La cupaire ha mostrat la seva "incomprensió absoluta" davant una demanda que compta amb el "consens total" del col·lectiu però també de totes les forces del Parlament.

"El govern fa cas omís", ha assegurat Sánchez. Ho ha fet acompanyada de diversos membres del col·lectiu LGTBI i de la llista de Capgirem Barcelona a les eleccions municipals del 26-M. Els anticapitalistes han anunciat propostes com la formació de la Guàrdia Urbana per afrontar unes agressions homòfobes, la prevenció de l'assetjament escolar i la inclusió laboral de les persones trans. "Els ha faltat valentia", ha dit sobre el govern d'Ada Colau a l'hora de fer front a la LGTBI-fòbia.

Aprovada fa gairebé cinc anys al Parlament, la Llei 11/2014 contra l'homofòbia no s'implementa, segons critica la CUP, i identifica com a mancança principal la no redacció ni aprovació del reglament sancionador per les agressions i violències LGTBI-fòbiques. En el primer trimestre del 2019, s'han doblat les denúncies d'agressions a persones del col·lectiu a Barcelona, sense comptar, ha apuntat Sànchez, amb el "munt de violències que queden invisibilitzades" en un context en què les Institucions "no garanteixen" els drets LGTBI.

"En qualsevol casal d'avis, centre cívic o escola, les persones LGTBI s'han de poder sentir lliures. I això no està passant", ha lamentat el número sis de la llista per Barcelona, Leo Bejarano. El candidat ha exigit un protocol pel metro en matèria d'agressions homòfobes, perquè "cada dissabte nit" van "rebent", accions que no ha materialitzat, assegura, Barcelona en Comú i que està abordant només a nivell "simbòlic".

Propostes a Barcelona contra la LGTBI-fòbia

La CUP proposa, en primer terme, crear la figura de l'expert LGTBI, que sigui un "referent municipal" per impulsar totes les polítiques en aquest sentit. Com a mesura transversal, crear un programa interdepartamental que ofereixi formació en especial a la Guàrdia Urbana, que és qui atén les agressions al carrer. "No pot ser que aquestes persones discriminin. Hi ha d'haver una informació molt forta", ha assegurat Bejarano. Per tal de prevenir la "xacra" de l'assetjament a les persones LGTBI a les escoles, proposen plans de prevenció, i en l'eix de la salut, formació específica en ginecologia. "No pot ser que en un CAP sigui per defecte cisgènere i heterosexual", ha exemplificat el candidat cupaire.

També proposen un distintiu de bones pràctiques per a empreses que contractin persones transsexuals, i regular la publicitat LGTBI-fòbica de la ciutat. Bejarano ha retret a l'alcaldable del PP, Josep Bou, que no qualifiqui Vox d'extrema dreta. "A nosaltres ens trenquen la cara. Hem d'aturar aquesta gent, també a les institucions".

"El govern no vol aplicar el pressupost, ho hem hagut de fer amb els pressupostos dels ajuntaments", ha dit Ángel Camacho, candidat de la CUP a Cornellà. El representant municipal ha exemplificat algunes de les mesures que des dels ajuntaments o l'oposició la CUP ha tirat endavant la passada legislatura, com formacions per treballadors municipals, desenvolupament de protocols o la promoció de la ocupabilitat de les persones trans. Aquest col·lectiu pateix més del 80% de desocupació.
Arxivat a