Oriol Junqueras: «Hauríem de veure com el PSC explica això dels ponts trencats als nostres fills»

El líder d'ERC i cap de llista a les europees assegura en una entrevista a NacióDigital que "ni estant a la presó" dona "per trencades les relacions" amb els socialistes

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'entrevista amb NacióDigital
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, durant l'entrevista amb NacióDigital | Albert Alemany
Ferran Casas / Sara González
17 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:49h

El president d'ERC i cap de llista a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha explicat en la primera entrevista concedida després de la votació que ha frustrat el salt de Miquel Iceta al Senat per què els republicans han decidit vetar-lo. La resposta ha estat dura contra els socialistes, però al mateix temps assegura que, tot i estar empresonat, és partidari del diàleg. Afegeix que el PSC i el PSOE hi han d'estar disposats però que, per ara, segueixen "aplaudint la repressió". 

- Era "inevitable" votar en contra de la designació de Miquel Iceta com a senador?

- Si algú ha perdut la cortesia parlamentària són els que posen a la presó als innocents, els que impedeixen que els diputats electes puguin exercir els seus drets, si algú ha trencat les regles de la cortesia són els que ens empresonen, els que ho aplaudeixen i els que diuen que van fer bé votant el 155 i hi tornarien. Nosaltres hem de demostrar que estem compromesos en la defensa dels drets fonamentals 

- Estan trencats els ponts amb els socialistes?

- Segur que seria molt interessant veure com això dels ponts ells ho van a explicar als nostres fills. Seria molt bonic de veure de veure com expliquen això dels ponts, que als que se'ns impedeix parlar i anar a debats és a nosaltres. No calen qualificatius perquè se'ls acudeixen a tothom. 

"Per dialogar han de fer esforços els que tenen més elements a favor i menys limitacions. I enlloc d'això imposen la seva opinió i aplaudeixen una repressió injusta"

- Però vostès donen les relacions per trencades?

- Ni estant a la presó donem per trencades les relacions amb ningú perquè, de la mateixa manera que som els independentistes més independentistes i els més republicans, de la mateixa manera som també els més partidaris de dialogar amb tothom, de parlar amb tothom i de la convivència. Per això cal denunciar la presó injusta i explicar com d'injust és que se'ns aparti; i per això ni estant a la presó trenquem el diàleg amb ningú. Sempre estem oberts a lliçons, però qui les necessita menys és qui està a la presó i defensa que cal parlar amb tothom. Han de fer esforços els que tenint molts més elements a favor i no tenint el patiment de la presó i les nostres limitacions, tenen l'ocasió de parlar. Enlloc, d'això, imposen constantment la seva opinió i aplaudeixen una repressió que saben que és injusta.

Podreu llegir l'entrevista sencera, en breu, a NacióDigital
 
Arxivat a