El Govern vol que Sarajevo participi a la candidatura dels Jocs d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, es reuneix amb el primer ministre del cantó de Sarajevo i assegura que les dues parts tenen voluntat de col·laborar

El Govern va impulsar al març la candidatura
El Govern va impulsar al març la candidatura | Josep M. Montaner
NacióDigital
17 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:26h
El Govern ha anunciat avui la seva intenció que Sarajevo participi de manera activa en la candidatura de Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona 2030. Així ho ha anunciat el departament d'Acció Exterior aquest divendres després que el conseller Alfred Bosch s'hagi reunit amb el primer ministre del cantó de Sarajevo, Edin Forto.

Bosch ha reconegut que la proposta es troba en un punt molt inicial. "De moment, el que tenim és la voluntat de col·laborar entre dues ciutats que han estat olímpiques i que veuen la possibilitat de fer-ho encara més gran i més conjuntament", ha dit el conseller, alhora que ha assegurat que la "concreció" arribarà més endavant.

El conseller ha assegurat que les dues parts tenen ganes d'"enfortir la solidaritat que sempre ha existit" entre Catalunya i Bòsnia, plasmada, per exemple, en l'agermanament de Barcelona i Sarajevo des del 1992. La capital de Bòsnia també és ciutat olímpica, ja que va organitzar els Jocs d'Hivern del 1984.

“En el seu moment, quan més ho necessitaven, hi vam ser presents, molt presents. I per tant tenen un molt bon record de Catalunya i dels esforços que vam fer per ser solidaris”, ha dit Bosch, que ha explicat la "sensibilitat alta" que el primer ministre li ha mostrat en relació a la situació política a Catalunya.

El Govern va aprovar al març crear un programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona del 2030. L'executiu català considera que l’organització d’aquest esdeveniment seria "cabdal" per a la projecció exterior de Catalunya i per al "desenvolupament econòmic i social del territori, especialment, de les comarques pirenaiques".
 
Arxivat a