Els comuns reivindiquen els acords amb el PSOE que portarien Pisarello a la mesa del Congrés

Colau afirma que volen "acords estables amb els partits d'esquerres a l'Estat, Catalunya i Barcelona" i anuncia que si és reelegida alcaldessa "doblarà l'oferta d'energia renovable"

Ada Colau, aquest divendres al migdia a la seu de Barcelona en Comú
Ada Colau, aquest divendres al migdia a la seu de Barcelona en Comú | Roger Arnau
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:56h
"Hem estat més honestos i més clars que ningú. Volem fer acords d'esquerres estables a l'Estat, a Catalunya i a Barcelona. I nosaltres hem treballat activament per això". Ada Colau ha reivindicat d'aquesta manera els acords entre els comuns i el PSOE que podrien portar Gerardo Pisarello a la mesa del Congrés dels Diputats. "Ahir parlàvem de bloqueigs i avui parlem d'acords, això és el que ens demana la ciutadania", ha apuntat la cap de llista de Barcelona en Comú referint-se, també, a l'anunci que Meritxell Batet presidirà la cambra baixa espanyola.

Colau, que ha explicat que des de fa dies que "s'estaven produint converses amb discreció", ha celebrat que "es puguin anunciar acords entre forces d'esquerres per inaugurar definitivament una etapa de diàleg entre l'Estat i Catalunya", una etapa que, segons l'alcaldessa, ha de deixar enrere "l'etapa fosca del PP, de la repressió, la judicialització i començar unes polítiques socials" que, segons Colau, es necessiten "urgentment", perquè les reclama la ciutadania.

Colau anuncia mesures en matèria de transició energètica

Colau ho ha dit des de la seu de Barcelona en Comú al carrer Marina de Barcelona on ha presentat les propostes de la seva candidatura en matèria d'energia. La cap de llista dels comuns a les eleccions municipals del 26-M ha assegurat que "un dels reptes de la ciutat és el canvi climàtic i la lluita contra la contaminació" i, en aquest sentit, ha afirmat que "Barcelona ha de liderar una transició energètica".

La candidata dels comuns ha anunciat que si guanya els comicis "tornarà a doblar la generació d'energia renovable municipal". Segons la cap de llista, aquest creixement s'aconseguirà impulsant l'autoconsum i les inversions en renovables de forma socialitzada. "La transició ecològica és també transició energètica i Barcelona ha estat punta de llança d'aquest mandat amb la creació de Barcelona Energia", ha remarcat.

"Barcelona Energia ens ha permès desconnectar d'Endesa i un estalvi de 100 euros anuals a les famílies", ha explicat Colau, que ha inclòs aquesta nova mesura dins del paquet de propostes que formen el Green New Deal de Barcelona en Comú davant de l'emergència climàtica. Així, ha destacat que la companyia energètica municipal oferirà serveis tècnics com la instal·lació de plaques, oferirà tarifes especials a vehicles  elèctrics i ampliarà els seus serveis a altres ajuntaments de l'Àrea Metropolitana i, també, a comerços.

Colau també ha anunciat el reforçament dels punts d'assessorament energètic, "un dels èxits del mandat que ha evitat 17.000 talls de subministrament". Segons la candidata, totes aquestes mesures permetran generar 8.000 llocs de treball directes. "No volem que Barcelona sigui un monocultiu de turisme i congressos", ha subratllat Colau que ha afirmat que "l'economia verda i circular ha de ser estratègica per la generació de llocs de treball".

Colau demana a Bou "respecte" per a les víctimes de l'atemptat de la Rambla

La cap de llista de Barcelona en Comú també s'ha referit al candidat del PP Josep Bou que durant la campanya ha assegurat que si la Guàrdia Urbana hagués portar armes llargues es podria haver evitat l'atemptat de la Rambla. Colau ha demanat a Bou "que sigui curós i respectuós amb les coses sensibles" i ha titllat les seves declaracions de "mesquines". En aquest sentit, l'alcaldessa ha demanat al candidat del PP "que sigui respectuós amb les víctimes de l'atemptat i que se centri en les seves propostes de ciutat que és el que els veïns i les veïnes de la ciutat volen escoltar". Per Colau, Bou "està dient coses contradictòries cada dia" i ha apuntat que "intenta entrar en campanya perquè veu que potser no obté ni representació".
Arxivat a