Retrobament entre Forn i Puigdemont: «Hem d'anar a Europa acompanyats de Barcelona»

El candidat de JxCat a Barcelona conversa via telemàtica amb el cap de cartell a Europa i es mostra "convençut" que podrà ser alcalde de la ciutat si la llista "passa el rasclet" entre indecisos

Trobada telemàtica entre Quim Forn i Carles Puigdemont
Trobada telemàtica entre Quim Forn i Carles Puigdemont | Junts per Catalunya
17 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:30h
Retrobament entre Joaquim Forn i Carles Puigdemont després de 560 dies. Ha estat a través d'una videoconferència establerta entre Soto del Real i Waterloo, des de la presó i l'exili, on són el cap de cartell de Junts per Catalunya (JxCat) a l'Ajuntament de Barcelona i el candidat de la formació al Parlament Europeu. Forn s'ha mostrat "convençut" que pot ser alcalde de Barcelona i, segons ha indicat la seva número dos, Elsa Artadi, el dia 15 de juny, quan es constitueixi el consistori, Forn serà a Barcelona i l'acompanyaran caminant des Sants fins a l'Ajuntament, separats per 40 minuts.

Forn ha recalcat que els presos polítics -de part de qui ha enviat records a tots els presents a la seu de JxCat, on s'ha fet el retrobament virtual- sortiran "més forts" del que van entrar. "Hem d'anar a Europa acompanyats de Barcelona, que la doble cara de la moneda vagi junta", ha ressaltat Puigdemont. "Ara hem de donar un missatge, el dia 26: tenim un gran equip", ha ressaltat l'alcaldable, que ha hagut de tallar de manera abrupta la connexió perquè ja el venien a buscar a Soto del Real.

L'exconseller d'Interior portava posat el pin de l'Ajuntament -va ser regidor durant almenys una dècada abans d'entrar al Govern- i ha demanat un "últim esforç". "Les eleccions seran molt igualades. És molt important anar a buscar el vot un a un", ha apuntat el dirigent independentista, que ha demanat "passar el rasclet". També ha aprofitat per insistir que cal un "gran esforç" des del món municipal per tenir una "base forta" de cara a aconseguir una majoria favorable a la independència. "Anem amb moral de victòria i guanyarem", ha ressaltat Forn per tancar la connexió.
 
Arxivat a