Junts fem més Nació     FES-TE SUBSCRIPTOR

eleccions municipals 2019: entrevista

Dídac Nadal: «Si parlem de línies vermelles, no pactarem amb cap partit del bloc 155»

L'alcaldable de Junts per Tarragona respon les preguntes fetes pels lectors

per Redacció, Tarragona, 17 de maig de 2019 a les 06:35 |
Dídac Nadal, alcaldable de Junts per Tarragona | Jonathan Oca
Dies enrere el diari NacióDigital va publicar a la seva edició territorial de Tarragona la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Tarragona. Durant aquest període de temps, n'hem recollit unes quantes i aquestes són les respostes dels alcaldables. En aquest cas, el protagonista és Dídac Nadal, cap de llista de Junts per Tarragona. 

-Creu que ser el fill de l'exalcalde Joan Miquel Nadal li servirà per esgarrapar més vots?


- El meu pare té un perfil de polític amb el qual m'identifico perquè va ser valent, va ser capaç de prendre decisions i decidir. I quan fas això, hi pot haver gent que pot tenir un bon record i altres persones que ni tan sols vulguin escoltar-me. Però, pensant que el meu avi també va ser polític, del Partit Socialista, a mi no em genera cap problema. Estic orgullós de tots dos, és la meva motxilla i la portaré sempre.

"El meu pare té un perfil de polític amb el qual m'identifico perquè va ser valent, va ser capaç de prendre decisions i decidir"

-Què pensa fer amb el nyap del Jaume I si assoleix l'alcaldia, una herència del mandat de l'exalcalde Nadal?

- El senyor Ballesteros no només va votar favorablement al consell de l'EMT pel Jaume I, sinó que des que és alcalde, fa 12 anys, està perdent un milió d'euros anual per un espai que vol mantenir tancat, s'estan perdent més diners dels que es van gastar.


Fa molts anys que es podria haver convertit en un pàrquing públic, però sembla que al govern local, per algun motiu, li surt més a compte mantenir-lo com està. L'actual alcalde, l'any 2007, va prometre que en tres mesos el pàrquing convencional estaria fet, anys després va fer una consulta ciutadana que també ha quedat en res. Si hi hagués hagut voluntat real, ja estaria funcionant.

"El meu pare té un perfil de polític amb el qual m'identifico perquè va ser valent, va ser capaç de prendre decisions i decidir"


Apostem per un pàrquing públic, davant la gran necessitat que hi ha d'aparcament a la Part Alta de la ciutat. Això permetrà sumar 318 places públiques més amb una tarifa de preus unificada i que rebaixarem a tres euros màxims al dia. També, amb reunions prèvies amb totes les entitats implicades, s'estudiarà la possibilitat que aquest pàrquing ofereixi una solució als pares i mares del col·legi Lestonnac l'Ensenyança com per exemple (cal parlar-ho i consensuar-ho abans) que els primers 15 minuts siguin gratuïts.

-Pactaria amb Ballesteros per governar a la ciutat si li oferís mig mandat com a alcalde?

- No estem aquí per pactar amb ningú, sinó per canviar l'alcaldia de l'Ajuntament de Tarragona. No tenim la urgent necessitat d'entrar al govern de la manera que sigui ni com sigui. Estem aquí per canviar la forma de governar i això només ho podrem fer amb Junts per Tarragona a l'alcaldia. 

Si hem de parlar de línies vermelles, no pactarem amb cap partit del bloc 155 perquè volem un govern tarragoní que sigui plenament democràtic. A partir d'aquí, valorarem les propostes polítiques de la resta de formacions. Hi ha qüestions que considerem cabdals com són la participació ciutadana, la transparència en la gestió, l'acompanyament i el suport a totes les entitats veïnals, culturals, socials i econòmiques de la ciutat; la cohesió social, la millora urgent de l'espai públic... Haurem de veure qui està disposat a posar tots aquests grans canvis que necessita Tarragona com a absolutament prioritaris.

"No estem aquí per pactar amb ningú, sinó per canviar l'alcaldia de l'Ajuntament de Tarragona"


-Els equipaments culturals necessiten manteniment i estar a l'alçada dels tarragonins. Portarà a terme alguna mesura per això? 

- És urgent posar fi a la gran manca d'equipaments culturals que Tarragona pateix des de fa massa anys. Són molt escassos i els pocs que hi ha no es troben en les condicions mínimes adequades.

Proposem realitzar una inspecció tècnica a tots els equipaments culturals i històrics de la ciutat per tal de determinar l'estat de les estructures i la seva adaptació a la normativa -accessibilitat, seguretat, eficiència energètica...-. Són molts els espais culturals que han patit les conseqüències de la manca d'inversió en conservació i manteniment com són el Teatre Tarragona, el Teatre Metropol, el Teatre Auditori del Camp de Mart, Ca l'Agapito, la Quinta de Sant Rafael, les Voltes del Pallol, l'Antiga Audiència, l'Amfiteatre i la Torre del Pretori.

"Són molts els espais culturals que han patit les conseqüències de la manca d'inversió en conservació i manteniment"

Per responsabilitat vers la ciutadania, no podem permetre que els equipaments culturals segueixin rebent només reparacions puntuals quan hi ha una urgència. Un cop feta la necessària inspecció tècnica apostem per crear una comissió de control i seguiment per posar en marxa un pla de millora dels equipaments culturals, establir un calendari d'actuacions en funció de la urgència i disposar d'una partida pressupostària anual destinada exclusivament a executar els treballs de conservació, manteniment i rehabilitació.

L'Ajuntament, l'administració més pròxima a la ciutadania, és la que no només té la competència legal en matèria de promoció de la cultura i equipaments culturals, sinó que té l'obligació de fomentar i treballar per l'assoliment de les fites que la cultura promou.

D'altra banda també és una condició indispensable pel bon funcionament dels equipaments culturals readmetre els treballadors acomiadats del Museu d'Història i millorar les condicions laborals de tot el personal que treballa en els espais culturals, com és el cas dels teatres.

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació