Collboni demana que els metges «receptin esport»

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona es compromet a oferir gratuïtament els equipaments esportius municipals a aquelles persones a qui es prescrigui pràctica esportiva

Collboni amb Deferr, en un míting de campanya
Collboni amb Deferr, en un míting de campanya | ACN
NacióDigital
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:16h
Tractar la pràctica esportiva com una "medicina". Aquesta és la proposta que aquest dijous ha posat sobre la taula el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. L'alcaldable ha demanat als metges que "receptin esport". Si així ho fan, s'ha compromès a fer que l'Ajuntament  ofereixi els equipaments esportius municipals de manera gratuïta a les persones a qui s'ha prescrit la pràctica esportiva. "Aquesta és la forma no només de millorar les vides, sinó d'estalviar-se molts diners en salut i desmedicalitzar molts barcelonins", ha assegurat.

Acompanyat del medallista olímpic Gervasio Deferr, Collboni ha defensat que la pràctica esportiva és una manera de reduir la despesa en sanitat. Ha assegurat que vol triplicar els recursos que es destinen i s'ha comparat amb l'Hospitalet de Llobregat. "Inverteixen 58 euros per habitant i any, en esport", ha explicat, contraposant-ho al que hi destina Barcelona, 16 euros per habitant.

En aquesta línia, ha anunciat que les persones més grans de 65 anys podran utilitzar de manera gratuïta els equipaments esportius municipals. També, que les persones amb diversitat funcional puguin gaudir de bonificacions. 

Més enllà dels equipaments dels barris, Collboni ha plantejat recuperar el Palau d'Esports de Montjuïc per a usos esportius. Pel que fa a l'opció que la ciutat aculli uns Jocs Olímpics d'Hivern, ha assegurat que hi donarà suport i que el seu compromís olímpic està "intacte".
 
Arxivat a