Rufián, a Borrell i Iceta: «No us demanem cortesia parlamentària, sinó humanitat»

L'alcaldable de Terrassa, Isaac Albert, assegura en un acte dels republicans a la cocapital del Vallès que "estem a prop d’una victòria històrica a Terrassa"

Gabriel Rufián a l'acte central de campanya d'ERC a Terrassa. .
Gabriel Rufián a l'acte central de campanya d'ERC a Terrassa. . | Anna Mira
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:47h

Després de les acusacions de "totalitarisme" que ha fet el candidat a les eleccions europees del PSOE, Josep Borrell, en relació al vot contrari dels republicans a Iceta per fer-lo president del Senat, Rufián ha assegurat que "no us demanem cortesia parlamentària simplement us demanem humanitat". Segons Rufián, el PSOE va demanar als republicans "cortesia parlamentària". El diputat al Congrés, Gabriel Rufián, ho ha dit a l'acte central de campanya d'ERC-MES a Terrassa on ha manifestat que "amb ERC es podrà parlar però no fer xantatge".

Per Rufián "totalitarisme va ser pegar a la gent l'u d'octubre, aplicar el 155, asfixiar les institucions catalanistes i mirar el sostre del Parlament de Catalunya quan tenien els familiars dels presos polítics al darrere". El diputat també ha insistit que "vénen temps foscos i dies complicats temps on dir la veritat costarà més que mai i tindrà un cost personal, polític i mediàtic més alt que mai". El missatge de Rufián pels terrassencs ha anat dirigit al "socialisme catalanista que queda".

L'alcaldable Isaac Albert, ha assegurat que "la victòria final no és ni la república ni l'alcaldia de terrassa, sinó un país més democràtic i més lliure on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat d'oportunitats. Amb to optimista Albert ha assegurat que després dels resultats del 28 d'abril on ERC va ser la segona força després del PSC amb menys d'un 5% dels vots de diferència, "estem a prop d'una victòria històrica a Terrassa".

El candidat republicà a la ciutat també ha insistit que "Terrassa viu de renda des dels anys noranta en decisions preses en cultura fa molts anys pels primers governs socialistes". Albert també ha recordat que l'any 2015 per primera vegada hi havia una majoria possible a la ciutat que feia possible el canvi, el 2017 amb la marxa de sis regidors socialistes vam tenir una segona oportunitat. "No vam ser capaços de posar-nos d'acord". El 2019 tornarem a tenir l'oportunitat de generar el canvi a Terrassa però ambla diferencia "que el liderarem des d'ERC-MES". "Això va del PSC o d'ERC", ha conclòs Albert.

Isaac Albert, candidat d'ERC-MES a Terrassa. Foto: Anna Mira

Per la seva banda, la dona de Raül Romeva, Diana Riba, "estem davant d'una nova oportunitat per enfortir-nos". Riba ha traslladat el missatge de "ser la veu de Junqueras i Romeva allà on els hi sigui prohibida". "Hem de portar la repressió al cor d'Europa i que un pres polític guanyi les eleccions europees a Catalunya", ha afegit. Riba també ha dit que "són unes eleccions crucials per Catalunya i pel futur d'Europa davant de l'augment de l'extrema dreta". "Hem de fer que el projecte europeu tingui més sentit que mai", ha insistit.

La número dos dels republicans, Teresa Ciurana ha centrat el seu discurs en les propostes d'ERC en matèria d'educació. En aquest sentit ha assegurat que dotaran l'oficina municipal d'educació de més recursos econòmics i potenciaran l'educació transversal 360º. "Un dels principals problemes que té Terrassa és la segregació escolar i nosaltres farem possible el pacte signat fa unes setmanes", ha manifestat Ciurana.

​L'acte també ha comptat amb la candidata de Jovent Republicà i número quatre, Ona Martínez, ha acusat el govern dels 40 del PSC local de "marginar els joves amb polítiques en una ciutat grisa". Martínez ha manifestat que els joves tenen la voluntat d'entrar al govern municipal "per trencar tots els sostres". Malgrat les amenaces dels núvols, més de 250 persones han seguit l'acte a la plaça de les Teixidores de Terrassa, l'espai escollit pels republicans per celebrar el seu acte central de campanya per les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. 
 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
Consulta totes les llistes del 26-M aquí