Messi ja té la Creu de Sant Jordi

El futbolista del Barça rep de mans de Quim Torra la distinció de la Generalitat en una cerimònia sòbria a l'Auditori del Fòrum

Leo Messi, jugador del Barça, ha rebut aquest dijous la Creu de Sant Jordi
Leo Messi, jugador del Barça, ha rebut aquest dijous la Creu de Sant Jordi | Pool EFE
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:14h
Leo Messi té deu Lligues, quatre Copes d'Europa, sis Copes del Rei, vuit Supercopes d'Espanya, tres Supercopes d'Europa, tres Mundials de Clubs i una medalla d'or Olímpica. A partir d'aquesta tarda, al seu museu particular a la casa que té a Castelldefels, hi pot afegir la Creu de Sant Jordi que li ha atorgat aquest dijous a la tarda el president de la Generalitat, Quim Torra. Messi, a banda de ser considerat el millor futbolista de la història -per la barreja d'èxits en forma de títols amb el Barça i la transcendència absoluta en el joc-, diposa ara d'una de les màximes distincions que atorga la Generalitat i que avui han rebut, entre d'altres, els expresidents del Parlament Ernest Benach i Joan Rigol i l'arquitecta Benedetta Tagliabue.

Messi ha arribat a l'Auditori del Fòrum amb el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i els dos principals vicepresidents de l'entitat, Jordi Mestre i Jordi Cardoner. S'ha assegut a primera fila, a mà dreta del farsitol on han anat desfilant les autoritats i la resta de premiats. Torra s'ha situat al centre de la taula presidencial amb el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. El discurs de Vilallonga ha servit per arrencar l'acte, marcat també per l'excepcionalitat política i l'existència de presos polítics i exiliats, encara més notable en període de campanya electoral.