El veto a Iceta erosiona (però no dinamita) el diàleg ERC-PSOE

Tot i les acusacions creuades per la votació frustrada al Parlament, Rufián ofereix "mà estesa" als socialistes i el líder del PSC assenyala que no hi ha "enemics irreconciliables"

Miquel Iceta, en roda de premsa aquest dijous després de la votació frustrada al Parlament
Miquel Iceta, en roda de premsa aquest dijous després de la votació frustrada al Parlament | ACN
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:03h
Abocats a dialogar, malgrat tot. Aquesta és la conclusió que se'n deriva després d'una jornada agra al Parlament, en què els diputats independentistes han frustrat el salt de Miquel Iceta al Senat. En ple equador de campanya, el guió electoral exigeix que uns i altres es llancin els plats pel cap i que s'acusin de dinamitar ponts. Però més enllà de l'intercanvi de retrets, a banda i banda hi ha hagut oferiments per seguir explorant el diàleg, especialment entre el PSOE i ERC.

Socialistes i republicans són conscients que, per molt que la legislatura hagi nascut "enrarida" -en paraules del mateix Iceta-, per explorar una resolució al conflicte català no hi haurà cap altra sortida que seure en una mateixa taula. Ha parlat de diàleg el líder del PSC malgrat veure's frustrades les seves aspiracions; ha parlat de diàleg Sergi Sabrià, el president del grup republicà, malgrat haver fet una intervenció bel·ligerant; i ha parlat de diàleg Gabriel Rufián des del Congrés.
Arxivat a