Maragall proposa crear la figura de l'alcalde de nit per vetllar per la seguretat

El candidat d'ERC considera que cal incorporar mig miler d'agents de la Guàrdia Urbana

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, en roda de premsa a EFE
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, en roda de premsa a EFE | ACN
NacióDigital
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:29h
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat que impulsarà la creació de la figura de l'alcalde o alcaldessa de nit. En roda de premsa a EFE, ha explicat que la persona que assumís la responsabilitat hauria de vetllar pels serveis nocturns de la ciutat, com la convivència, la seguretat, la neteja o els serveis socials. La responsabilitat, que ja existeix en ciutats com Amsterdam, Nova York o Londres, es podria donar a un dels regidors de l'equip de govern o a qualsevol altra persona designada pel govern municipal. El candidat també ha proposat augmentar el nombre d'agents de la Guàrdia Urbana en mig miler per "rejovenir" el cos i assignar-ne diferent els recursos actuals.


Maragall ha apostat per aconseguir un "clima de col·laboració" i reforç mutu entre els Mossos i la Guàrdia Urbana i de treballar per incrementar la investigació policial per reduir la delinqüència organitzada i la lluita contra les màfies. Pel que fa a agents dels Mossos, ha dit que en fan falta mig miler més. També ha subratllat que cal enfocar la seguretat amb una perspectiva metropolitana i que la Guàrdia Urbana col·labori amb altres policies locals. El republicà ha demanat també que la justícia sigui més eficaç perquè ara és "lenta" i "fàbrica impunitat". 

En qualsevol cas, Maragall ha dit que la millor manera per "atacar" la seguretat és "construir cohesió social" perquè la delinqüència en molts casos sorgeix de les desigualtats i la marginació social. Ha defensat que la Guàrdia Urbana estigui "ben dirigida" i que connecti de nou amb l'Ajuntament de Barcelona i amb la ciutadania. "S'ha produït una distància entre el cos i la representació política. S'ha de recuperar la Guàrdia Urbana al mateix temps que recuperi la confiança i la credibilitat de la ciutadania", ha argumentat. 
Arxivat a