Collboni proposa un sou de referència de 1.200 euros a Barcelona

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona carrega contra l'independentisme, a qui acusa d'"excloure" part de la societat

Collboni, en l'acte polític amb sindicalistes
Collboni, en l'acte polític amb sindicalistes | ACN
NacióDigital
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:29h
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha presentat aquest dijous les línies mestres d'una de les seves propostes estrella en matèria econòmica: el pacte contra la precarietat. Un pacte a través del qual els socialistes volen vehicular un sou de referència de 1.200 euros a Barcelona i a l'àrea metropolitana. Una de les coses que garantiria l'establiment d'aquest salari és vetar la contractació pública d'empeses que no paguessin com a mínim aquest import als seus treballadors. 

Collboni també preveu la creació d'un equip dins la Guàrdia Urbana que doni suport a Inspecció de Treball i dialogar amb els sindicats per aconseguir bones condicions laborals per als treballadors dels sectors de la restauració i el turisme. A més, planteja que totes les empreses amb més de deu treballadors tinguin un pla d'igualtat i diversitat.

Els socialistes també es comprometen a actuar amb "fermesa" contra les "màfies" vinculades a la venda ambulant i no tanca la porta a l'aplicació d'una renda bàsica a la ciutat, que durant aquest mandat el govern de Colau ja ha estudiat amb el desenvolupament d'una prova pilot als barris del Besòs.


Independentisme "excloent"

En un acte polític amb sindicalistes al barri Gòtic de Barcelona, Collboni ha insistit que Barcelona ha de "passar pàgina" del procés i ha acusat l'independentisme de voler "excloure" part de la societat del seu projecte polític i ha assegurat que el candidat d'ERC, Ernest Maragall, reparteix carnets de catalanitat. 

L'alcaldable socialista l'increment del salari mínim interprofessional impulsat pel govern espanyol i ha aprofitat per tirar un dard a Junts per Catalunya. “Sabeu que em va dir la dreta independentista? Que això no és res. Diuen que no és res perquè no saben que és que una família ingressi 200 o 300 euros més al mes!”, ha conclòs.

 
Arxivat a