ERC demana a la Junta Electoral un cara a cara entre Maragall i Forn a Soto del Real

JxCat assegura que se n'ha assabentat de matinada i que la candidatura dels republicans no els va informar prèviament

Ernest Maragall, aquest dijous en roda de premsa
Ernest Maragall, aquest dijous en roda de premsa | ERC
Sara González / Oriol March
16 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:12h
Al correu electrònic de Junts per Catalunya (JxCat) hi ha aparegut, de matinada, un missatge d'ERC en el qual s'informava que els republicans havien demanat un debat cara a cara entre el seu candidat, Ernest Maragall, i el cap de cartell de JxCat, Joaquim Forn, a la presó de Soto del Real. Així ho ha revelat aquest dijous la número dos de Forn, Elsa Artadi, en una atenció als mitjans a la Plaça Rosa dels Vents, a tocar de l'Hotel Vela i de la nova marina del Port de Barcelona. Segons Artadi, JxCat no havia rebut cap informació prèvia sobre la petició d'ERC a la Junta Electoral Central (JEC), que és qui ha d'autoritzar el cara a cara entre Maragall i Forn, de celebració segons la llista d'Artadi i l'exconseller d'Interior vistos els precedents d'aquesta campanya.

El correu en el qual els republicans informen de la petició a la JEC ha arribat tan sols unes hores després que Artadi enviés una carta a Maragall en al qual li demanava un cara a cara entre tots dos per debatre sobre el model de ciutat. Segons la número dos de JxCat, la demanda d'un debat amb Forn implica que el candidat dels republicans està buscant una "excusa" per no confrontar el projecte amb la llista de Forn. "S'està negant a debatre", ha ressaltat Artadi, acompanyada de Ramon Tremosa per parlar d'infraestructures des d'un espai amb vistes sobre el Port de Barcelona i l'Aeroport.

Artadi ha donat per fet que el debat "no es produirà", perquè la Junta Electoral està aplicant un criteri restrictiu en aquesta campanya electoral pel que fa a Forn, que només ha aparegut en directe en una entrevista concedida al diari El Nacional. Ja va vetar una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i està pendent que tingui permís per participar en actes de campanya durant el cap de setmana, inclòs el míting central municipalista que hi haurà diumenge al migdia a Sant Cugat.

La rèplica d'Artadi a Maragall -que, segons fonts d'ERC, ha respost ja la carta d'ahir a la tarda de la número dos de Forn, entregada en paper avui mateix al Parlament- reforça la sensació de pols entre els dirigents d'ERC i de JxCat a Barcelona. La tensió ja es va veure en el primer debat a Betevé i ha seguit al llarg de la setmana, especialment quan Artadi va assegurar que el cap de cartell republicà i Ada Colau formen "un únic equip". Maragall la va acusar de practicar una "agressivitat gratuïta", i va obrir la porta a governar en solitari.
Arxivat a