L'ocurrent dard de Cuevillas a TV3 per no emetre el minut d'or de Puigdemont

Malestar a JxCat per la decisió de la directiva de la cadena pública

Jaume Alonso Cuevillas, en una imatge d'arxiu.
Jaume Alonso Cuevillas, en una imatge d'arxiu. | ACN
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:57h
El sisè dia de campanya ha tingut un protagonista col·lateral a Junts per Catalunya (JxCat). Es tracta d'Aleix Sarri, número set de la llista a Europa, que ahir va ser l'encarregat d'expressar el malestar de la llista pel veto de la Junta Electoral Central (JEC) a Oriol Junqueras, Toni Comín i Clara Ponsatí per tal que no participessin en el debat de TV3 amb candidats al Parlament Europeu. Ho va fer marxant després de la primera intervenció, deixant la resta d'assistents amb la boca oberta. Al matí, Sarri ha rebut abraçades i felicitacions a l'esplanada de l'Arc de Triomf, on ha fet costat a Quim Torra abans que el president declarés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). A la tarda ha parlat en el míting a Badalona i ha rebut molts aplaudiments.

Un debat "surrealista", segons defineix Jaume Alonso-Cuevillas, que substitueix Gonzalo Boye en l'escaleta prevista. Tots dos, per cert, també han acompanyat Torra en la declaració al TSJC. En el seu cas, això sí, l'han acompanyat fins davant del jutge instructor, perquè tots dos s'encarreguen de la seva defensa. Cuevillas, amb el paper d'animador dels mítings molt interioritzat, es queixa del fet que TV3 decidís no emetre el minut d'or que portava preparat Carles Puigdemont i que va entregar Sarri -coordinador de polítiques internacionals de Presidència amb Torra- al presentador Xavi Coral.

La direcció de la cadena de televisió pública va decidir no emetre'l durant el debat, perquè el seu representant -Sarri- havia marxat del plató. Just el contrari que el d'Oriol Junqueras, que sí que va poder-se veure per televisió. Una decisió criticada per l'armada digital de JxCat només prendre's, i que porta cua al cap de pràcticament 24 hores després. Cuevillas, sempre ocurrent, assegura que TV3 va mutar en "TV2" pel fet de no haver emès el vídeo. "No entenc res, és surrealista", assenyala l'advocat de Puigdemont, que desplega optimista en altres àmbits. Per exemple, assegura que ben aviat hi haurà una "intervenció" internacional que facilitarà la independència.

Experiència amb Tremosa

Sarri, que era assistent de Ramon Tremosa al Parlament Europeu fins que Torra el va fitxar per Presidència quan va arribar a Palau, és un biotecnòleg jove que en la campanya del 2014 participava en els missatges que llançava Tremosa. Ara tot passa per reclamar l'exercici de l'autodeterminació en un moment en què Europa no ha fet cap gest -públic- a favor de la causa catalana o d'una sortida dialogada. Silenci durant el 155, silenci oficial amb els presos, silenci oficial davant del judici. JxCat juga la carta de Puigdemont per tal que tant ell com Toni Comín i Clara Ponsatí tinguin un seient a la cambra europea i el Govern de l'1-O disposi de "veu i vot" a Brussel·les.