La CUP alerta de la gentrificació a Sant Antoni: «Pot convertir-se en la nova Boqueria»

Eulàlia Reguant proposa multar els grans tenidors de pisos buits i impulsar polítiques per reforçar el comerç de proximitat i en contra de les grans superfícies

Eulàlia Reguant, aquest dimecres a la tarda a un míting de la CUP al Mercat de Sant Antoni.
Eulàlia Reguant, aquest dimecres a la tarda a un míting de la CUP al Mercat de Sant Antoni. | ACN
NacióDigital
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:22h
La CUP Capgirem Barcelona ha reclamat des del Mercat de Sant Antoni mesures per combatre el fenòmen "transversal" de la gentrificació. La formació anticapitalista ha alertat que aquest equipament pot convertir-se en la "nova Boqueria" si l'Ajuntament no aplica les polítiques necessàries per evitar-ho. Per això ha proposat multar els grans tenidors de pisos buits i reforçar el comerç local i de proximitat.

"El Mercat de Sant Antoni ha estat un dels elements de transformació més gran de la ciutat que posa al centre el debat sobre la gentrificació i els efectes de la turistificació a la ciutat", ha afirmat Eulàlia Reguant. L'actual regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona ha comparat el procés que viu actualment el barri amb el que va tenir lloc al Raval arran dels Jocs Olímpics del 1992: "Les veïnes del Raval gairebé ja no van a comprar a la Boqueria. De fet, Sant Antoni s'ha convertit en el mercat per als habitants del Raval, Sant Antoni i el Poble Sec", ha assegurat la regidora de la CUP, tot alertant del risc que "els turistes l'ocupin" i els veïns es quedin sense el seu "mercat de referència".

Reguant, que és veïna del barri, ha explicat que "el 30% de la població de Sant Antoni ha arribat els darrers cinc anys" i ha advertit que "calen polítiques que garanteixin el dret a l'habitatge i que reforcin el comerç local i de proximitat". En aquest sentit, ha posat sobre la taula diverses mesures per combatre la gentrificació i que l'esquerra independentista vol impulsar després de les eleccions municipals del 26-M: "Multar els grans tenidors amb pisos buits, congelar la construcció de grans superfícies i donar suport legal a les associacions de veïns que fan front als desnonaments".

La regidora també ha reivindicat la lluita veïnal i ha explicat que, fruït de l'increment en els preus dels lloguers, hi ha hagut "14 blocs en lluita" contra els fons voltor. Així, ha demanat al consistori que ofereixi suport jurídic als grups de veïns que s'organitzen per frenar desnonaments.
 
Arxivat a