Collboni considera que Maragall ha «involucionat ideològicament»

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona proposa la creació d'una regidoria de Solitud per abordar de manera transveral les necessitats de les persones grans que viuen sense companyia

Collboni, al míting de Les Corts
Collboni, al míting de Les Corts | ACN
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:07h
El PSC confia que les enquestes que el situen com a partit no independentista a les eleccions municipals de Barcelona serveixin per disparar els seus resultats el 26-M i tenir opcions reals de guanyar. De moment, els sondejos no ho preveuen, però el candidat Jaume Collboni insisteix a contraposar el seu projecte al de Barcelona en Comú i ERC, conscient que pot esgarrapar vots a les dues formacions.

Aquest dimecres, en un míting a Les Corts, li ha tocat el rebre als republicans. Collboni ha carregat durament contra ERC arran de la seva negativa a donar suport al primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, perquè aquest pugui presidir el Senat, tal com va avançar NacióDigital. L'alcaldable ha criticat l'"aliança del veto" que, segons ell, formen la dreta i els independentistes i ha posat el focus sobre el candidat d'ERC a l'alcaldia, Ernest Maragall, que encara és diputat i per tant prendrà part en la votació sobre Iceta. "No ha progressat políticament i ha involucionat ideològicament", ha etzibat.

Tot plegat en el mac d'una crítica global a ERC pel seu "no" a Iceta. Per Collboni, als republicans "els hi tremolen les cames" i "trenquen" les possibilitats d'acord i diàleg amb els socialistes. El candidat del PSC ha acusat ERC de "sectarisme" i de prioritzar els "embolics interns" de l'independentisme als "interessos de país". 

En la mateixa línia s'ha expressat el candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, que ha qualificat el primer secretari dels socialistes com "la persona que més voluntat sincera de diàleg ha demostrat". "Sempre que ha hagut de buscar entre la solució i l'abisme, ERC ha triat l'abisme".

Nova regidoria de Solitud

En l'acte polític de Les Cots Collboni ha aprofitat per anunciar que, si és escollit alcalde, impulsarà la creació d'una regidoria de Solitud. La cartera s'encarregaria d'abordar de manera transversal les necessitats de les persones grans que viuen soles a Barcelona.

Collboni ha xifrat en 90.000 les persones grans que viuen soles, el 85% de les quals són dones. El candidat s'ha compromès a ampliar el programa Viure i Conviure que ja ha impulsat l'Ajuntament de Barcelona i que consisteix a proporcionar allotjament a joves estudiants en el domicili de persones grans en situació de soledat o que tinguin necessitat de companyia. 

L'alcaldable s'ha compromès a impulsar una prova pilot que aconsegueixi que en 1.000 habitatges de la ciutat hi hagi gent gran i gent jove convivint. Una opció que, segons assegura, pal·liaria els problemes derivats de la solitud i d'accés a l'habitatge alhora.

"La forma més ràpida de destruir la UE és que tot continï igual"

Javi López ha intervingut al míting com a candidat del partit a les europees, però també en condició d'exconseller de districte de Les Corts. López ha assegurat que "tot allò que s'havia de fer" a Barcelona continua sense fer-se. "És el millor símptoma dels dos últims mandats", ha assegurat en referència als vuit anys durant els quals Xavier Trias, primer, i Ada Colau, després, ha estat al capdavant del consistori.

López ha centrat les seves crítiques en l'alcaldessa, a qui ha retret que hagi estat "incapaç" de fer front als compromisos que havia adquirit amb els veïns.

El candidat a les europees ha demanat confiar en els socialistes el 26-M davant de les candidatures que volen "destruir Europa" i d'aquelles que volen "que tot segueixi igual". "La forma més ràpida de destruir la UE és que tot continuï igual", ha conclòs.
Arxivat a