Colau demana a ERC que aclareixi si «està a favor» de la gestió pública de l'aigua

La candidata de Barcelona en Comú assegura que el preu de l'aigua es podria reduir un 16% amb una gestió municipalitzada i reclama als republicans comportar-se com una força d'esquerres

Ada Colau, amb el periodista Guillem Martínez, en l'acte de Barcelona d'aquest dimecres al Poblenou.
Ada Colau, amb el periodista Guillem Martínez, en l'acte de Barcelona d'aquest dimecres al Poblenou. | Barcelona en Comú
NacióDigital
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:08h
L'acte de campanya de Barcelona en Comú pensat per reivindicar la tasca del govern municipal davant els lobbys s'ha centrat en el debat sobre la gestió pública de l'aigua. L'executiu d'Ada Colau ha intentat en aquest mandat posar les bases de la remunicipalització de l'aigua, un trajecte costós en el qual no sempre ha comptat amb el suport de l'oposició. Per aquest motiu, Colau ha enviat aquest dimecres un missatge a ERC, principal competidor en les enquestes amb els comuns: "Ernest Maragall encara no ens ha aclarit si està a favor o no de la gestió pública de l’aigua". Colau ha afirmat que, recuperant el control d'aquesta competència, es podria reduir un 16% el preu de la factura per a la ciutadania.

La líder de Barcelona en Comú ha posat en dubte de forma repetida si la formació que representa Maragall continua sent una força d'esquerres. "Volem pactar amb partits d’esquerres però les esquerres s’han de comportar com a tals", ha recalcat avui des del Poblenou. "Hi ha forces d'esquerra que són còmplices de la privatització de l'aigua", ha apuntat Colau, en referència al PSC. A l'alcaldessa de Barcelona l'acompanyaven el regidor d'Aigua i Energia, Eloi Badia; el també membre de la llista Jordi Rabassa; la regidora Gala Pin -que no repeteix en els llocs de sortida de la llista-; i el periodista Guillem Martínez.

Precisament, Badia ha xifrat en 200 milions d'euros el cost per a la ciutadania de la privatització de l’aigua executada el 2012. "Baixar la factura de l’aigua un 10% ens ha costat 20 contenciosos administratius i dues querelles criminals", ha lamentat el regidor dels comuns. "L'aigua no ha de servir per fer benefici, sinó per garantir la vida diguin de les persones", ha reblat Colau.
Arxivat a