Maragall acusa el PSC d'haver deixat de ser socialista i catalanista

L'alcaldable a Barcelona insta Colau a respondre si tindrà com a soci prioritari aquells que "proclamen la repressió"

Míting d'ERC a Sant Andreu
Míting d'ERC a Sant Andreu | Marc Puig
15 de maig del 2019
Actualitzat el 16 de maig a les 10:47h
La polèmica votació que aquest dijous al Parlament que previsiblement frustrarà el salt de Miquel Iceta al Senat ha marcat el míting d'ERC a Sant Andreu. L'alcaldable a Barcelona, Ernest Maragall, que precisament va ser un dels cofundadors del PSC l'any 1978, ha diagnosticat que el partit que lidera Iceta es "fa dir" socialista i catalanista però "no practica cap dels dos conceptes". Maragall va estripar el carnet del PSC l'any 2012.

Després que els socialistes catalans hagin titllat d'"aberració democràtica" la decisió d'ERC de vetar la designació d'Iceta com a senador autonòmic, els republicans s'han exhibit públicament molestos i han assenyalat el PSC com a "part de la farsa democràtica" de l'estat espanyol tot recordant que hi ha presos polítics i exiliats. "El Parlament no es deixa donar ordres de ningú, no és el pati privat de Sánchez", ha etzibat Maragall. 


Seguint aquest fil, Maragall, que ha tornat a advertir que aquestes eleccions a Barcelona  les guanyarà ell o Ada Colau, ha preguntat a l'alcaldessa si està disposada a comprometre's amb "els presoners o amb els carcellers" o bé seguirà situada en "l'ambigüitat i l'equidistància". "Pensa mantenir la prioritat d'entesa amb Jaume Collboni? Pot anar amb qui proclama la repressió per a Catalunya?", ha etzibat.  

Pere Aragonès: "Si volen cortesia, que vagi a la presó i parlin de cortesia parlamentària"

També el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha centrat el seu discurs en respondre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha acusat els republicans de "trencar el diàleg i la convivència" bloquejant la designació d'Iceta com a senador. Aragonès ha respost que allò que trenca el diàleg i la convivència és fer costat a la repressió defensant el 155, aixecar-se d'una taula de negociació per por del "trifachito" o que la fiscalia acusi d'organització criminal els organitzadors del referèndum. "Si volen cortesia, que vagi a la presó i parlin de cortesia parlamentària", ha dit, tot afegint que el que és una "aberració democràtica" és tenir dirigents a la presó i a l'exili "i no fer res". 

El número quatre a les eleccions europees, Jordi Solé, ha demanat que la denúncia de la repressió sigui exportada a Europa amb la irrupció d'Oriol Junqueras al Parlament Europeu, on ha reivindicat que els republicans han de liderar la batalla contra l'euroescepticisme, l'auge extrema dreta i el nacionalisme d'estat. 

Acabar les obres de la Sagrera

Tant Ernest Maragall com la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, han reivindicat com a un dels projectes prioritaris a Sant Andreu acabar amb "la trinxera" i la "ferida oberta" que suposen les obres de la Sagrera. "No permetrem cap incompliment més", ha sentenciat Alamany. 
 
En el seu programa electoral, ERC es compromet a "liderar" des de Barcelona la reactivació de l'obra de la Sagrera i a cosir els barris amb un gran parc de 40 hectàrees que ajudarà a integrar l'estació a la ciutat i crear un pol d'oportunitat i tractor de tota la zona nord. 



 
Arxivat a