ciències

Gastronomia i ciència s'uneixen a la UPC

Els cuiners del Celler de Can Roca assisteixen a la presentació d'un curs de noves experiències sensorials a Terrassa

per Redacció , Terrassa , 15 de maig de 2019 a les 17:07 |
Els germans Roca a l'UPC de Terrassa. | ESEIAAT

Joan, Josep i Jordi Roca, cuiners i propietaris d'El Celler de Can Roca, reconegut com un dels millors restaurants del món, han compartit amb les persones assistents la presentació del curs "Ciències sensorials i creativitat en la gastronomia", aquest dimarts a Terrassa. Un curs centrat en la visió i coneixement adquirits en la creació d’experiències sensorials innovadores emmarcades en la gastronomia. 

"Agraïm que ens obriu les portes del coneixement, que la Universitat obri les portes a la cuina", ha afirmat Josep Roca, en la presentació del curs, i ha afegit que aquesta experiència els servirà per seguir aprenent.



Per la seva banda, el rector de la UPC, Francesc Torres, ha assegurat que "esperem que sigui l'inici d'una llarga col·laboració, el maridatge no podia ser millor". Per la seva part, el director de l'ESEIAAT, Xavier Roca, ha dit que "l'acte d'avui és un clar exemple que la tecnologia és transversal. Sempre estarem al costat de la innovació i per això estem al costat d''El Celler de Can Roca'". 

Dissenyat pel doctor otorrinolaringòleg Josep de Haro, en col·laboració amb l'especialista en aromes Francesc Montejo, el curs dotarà d’eines i coneixements als assistents per a la creació de noves experiències sensorials aplicables no només a la gastronomia, sinó també a d’altres àmbits. En el curs a l’ESEIAAT de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC)  hi participarà el professor i enginyer químic Josep M.Guadayol , que impartirà el mòdul 'Anàlisi d’aromes'. 

Els germans Roca van presentar l’any 2013 El Somni, la primera òpera gastronòmica multisensorial, i han col·laborat en els darrers anys en diversos estudis de recerca sobre la sensorialitat, que compartiran amb els assistents a la presentació.

La restauració, la gastronomia i l'alimentació; l'educació, la docència i la pedagogia, i, finalment, la salut són els tres àmbits en que s'estructura el programa del curs, adreçat a les persones interessades en els processos de la percepció en el camp de les aromes aplicades a l'alimentació o en la gastronomia, i a professionals amb inquietuds creatives i innovadores aplicades a la cuina. 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 5,90€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació