«Necesitamos tu voto»: l'absurditat i el cinisme de l'espectacle polític

Aquest divendres arriba a les sales de cinema una nova comèdia francesa sobre les campanyes electorals, una temàtica d'actualitat

Alexandra Lamy i Finnegan Oldfield, en un moment de la pel·lícula
Alexandra Lamy i Finnegan Oldfield, en un moment de la pel·lícula | Alfa Pictures
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:45h
"La democràcia és una broma grega". Aquesta cita adjudicada al rei Carles I d'Anglaterra i Escòcia va com un guant per a la nova comèdia francesa que arriba aquest divendres a les sales de cinema. A NacióDigital l'hem pogut veure abans de la seva estrena. Necesitamostu voto se centra en una campanya de les primàries i en una presidencial de França, seguint les aventures d'Arnaud, un jove que no sap ben bé com però acaba aterrant al món de la política. Reinterpretant la frase del monarca anglès, la democràcia és una broma grega interpretada per francesos.


En un to despreocupat, la pel·lícula fa una crítica al circ polític que es genera arran de les campanyes electorals, en aquest cas en particular, a França. Tot i això, es trobaran fàcils símils amb la política catalana o espanyola. L'Arnaud es veu absorbit per aquesta espiral d'escenaris estrambòtics, estranys, de personatges sòrdids i amb diverses cares, facetes i personalitats.

En certa mesura, Necesitamostu voto és l'aparador del cinisme i la hipocresia que rodeja aquest submón polític que tots coneixem. Arnaud és xuclat, mastegat i escopit en diverses ocasions per aquesta hidra anomenada política que en diverses ocasions encarna el personatge d'Alexandra Lamy, la directora de comunicació. Peca de tòpics en algunes ocasions, però el film no és profund, només vol ridiculitzar l'escenari a través d'una comèdia àcida.

El protagonista representa un paper diferent de l'àmbit polític: sincer, ignorant, un pop en un garatge. A poc a poc, com una fruita que es podreix en un sac ple d'altres peces podrides, l'Arnaud va caient en el joc, incòmode i addictiu. La pel·lícula no és pas Els idus de març de George Clooney però tampoc és una superficial i buida comèdia. Apunta més cap a la primera opció.

Lamy es cruspeix la pantalla amb el seu carisma, jugant al contrast amb l'aparença infantil, estúpida i gairebé insultant de FinneganOldfield, l'actor protagonista, que juga molt bé en aquest paper. Necesitamostu voto és una comèdia entretinguda, a vegades un pèl massa francesa per a sentir-nos plenament interpel·lats, però que segur que generarà moltes simpaties en la comparativa amb la política catalana.