Valls treu pit amb un ampli suport de l'unionisme civil

El candidat presenta quatre manifestos de suport que inclouen des de fundadors de Ciutadans com Félix de Azúa a figures provinents de l'entorn socialista com Nicolás Redondo o l'exministre César Antonio Molina, passant per antics dirigents del PP com Milián Mestre i Ricard Fernández Deu

Josep Ramon Dueso, Miriam Tey, Manuel Valls, Celestino Corbacho i Félix Ovejero
Josep Ramon Dueso, Miriam Tey, Manuel Valls, Celestino Corbacho i Félix Ovejero | Candidatura Valls
15 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:33h
Manuel Valls ha mostrat avui els seus "poders" en el teixit de l'unionisme civil com una bona carta per fer forat en la campanya de les municipals. El candidat ha presentat aquest dimecres un ampli llistat de suports que van des de fundadors de Ciutadans i exdirigents del Partit Popular a figures provinents del món socialista i alguns exalts càrrecs de la Generalitat. Valls ha volgut expressar d'aquesta manera que la seva candidatura respon  a sensibilitats polítiques diverses. 

Valls ha incidit en què encara hi ha un 30% d'indecisos i que això "decidirà les eleccions". Els suports que està rebent mostren segons ell, "el desig de canvi" i la necessitat de mobilitzar-lo a deu dies de les eleccions. Valls ha subratllat una vegada més que "està en joc el futur de la ciutat en unes eleccions que són les més importants dels darrers 40 anys".   

Els "pota negra" de Ciutadans

Han expressat el seu recolzament a l'exprimer ministre socialista un seguit de fundadors de Ciutadans, com Félix de Azúa, Albert Boadella, Francesc de Carreras, Arcadi Espada, Félix Ovejero (que ha estat present en l'acte), Ponç Puigdevall i Ferran Toutain, que afirmen que "només un govern de centre amb amplis acords a dreta i esquerra" pot "redreçar la situació i impedir que Barcelona acabi sent presa del radicalisme antisistema i el fanatisme separatista". Es dona el cas que Ovejero i Boadella van mostrar el seu suport a Cayetana Álvarez de Toledo, la candidata del PP per Barcelona, en les darreres eleccions espanyoles.

Suports provinents del PSOE i del PP

Així mateix, donen suport a Valls noms provinents de l'entorn socialista, que signen un document titulat "Només la bona gestió és progressista", com l'historiador vinculat a Societat Civil Catalana Joaquim Coll, l'exdirigent del Partit Socialista d'Euskadi Nicolás Redondo, l'exministre de Cultura César Antonio Molina, José María i Fernando Múgica, fills del dirigent socialista assassinat Fernando Múgica, i el periodista Ignacio Vidal-Folch. 

Un grup de figures d'ideologia conservadora també han expressat el seu suport, com l'escriptor Valentí Puig, els exdiputats del PP Manuel Milián Mestre, Ricard Fernández Déu i Jordi de Juan, i l'escriptora Carmen Posadas, que demanen el vot a l'exprimer ministre francès perquè el veuen com "l'única opció de canvi real a Barcelona".

D'altra banda, la candidatura de Valls ha volgut mostrar que reben suport també des del món catalanista. Un grup d'acadèmics i alguns exalts càrrecs de l'administració catalana han signat el manifest "El canvi que Barcelona necessita". El signen personalitats com Josep Lluís Oller, exdirector general del Mercat de Futurs Financers de Barcelona i exdirector general d'Economia de la Generalitat, Josep Ramon Dueso, exdirector general d'Incendis de la Generalitat i exmilitant de CDC, o la politòloga Àstrid Barrio. També Eva Parera, exdirigent d'UDC que forma part de la candidatura en el número quatre.