La CUP Barcelona avisa Colau: «Un pacte amb el PSC no és progressista»

Anna Saliente sobre el bloqueig al nomenament de Miquel Iceta com a senador: "No es pot fer cap concessió al partit del règim i a un dels agents clau de l'aplicació del 155"

La cap de llista de CUP Capgirem Barcelona, aquest dimecres a la seu de l'Agència Catalana de Notícies.
La cap de llista de CUP Capgirem Barcelona, aquest dimecres a la seu de l'Agència Catalana de Notícies. | Alan Ruiz Terol / ACN
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:43h
Anna Saliente ha afirmat els "preocupa que Barcelona en Comú estigui fent un acostament directe al PSC quan parla de pacte progressista". La cap de llista de la CUP Capgirem Barcelona ha insistit que els preocupa "aquest acostament i també que diguin que seria un pacte progressista", perquè, segons la candidata, "no es pot parlar de progressista quan es tracta del PSC". Saliente ha alertat que darrera aquest possible acord entre Ada Colau i Jaume Collboni s'amaga la voluntat de "perpetuar el mateix model de ciutat" dels últims quaranta anys, un model que la formació anticapitalista vol capgirar després del 26-M. 

L'alcaldable de la CUP, en una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), ha parlat dels possibles pactes després de les eleccions municipals i ha assegurat que també els preocupen "determinades renúncies que es fan des d'ERC. Saliente, com durant tota la campanya, no ha descartat possibles acords amb els comuns i els republicans, això sí, sempre que vagin encaminats cap a "nous processos desobedients per tal d'exercir el dret d'autodeterminació i a una estratègia conjunta entre l'independentisme de base, els moviments socials i els partits institucionals", ha apuntat. Saliente ha afegit que "si això s'ha de posar al servei d'estratègies electoralistes i de partit, encaminades a fer un pacte autonomista, aquí no ens hi trobaran", ha conclòs. 

"Cap concessió al partit del règim i del 155"

Saliente també s'ha referit al vot en contra de la CUP al Parlament en contra de la designació de Miquel Iceta com a senador: "No es pot fer cap concessió al partit del règim, al partit del 155 i a un dels agents clau de l'aplicació del 155", ha afirmat la candidata. En aquest sentit, la cap de llista de l'esquerra independentista ha advertit que "la CUP no assumirà el relat segons el qual la victòria del PSOE és la salvació davant del feixisme". Saliente ha afegit que la victòria de Sánchez el 28-A és "la perpetuació del partit del règim" i ha denunciat que el problema és que "tota l'estructura de l'estat espanyol mai ha depurat responsabilitats".

La cap de llista de la formació anticapitalista ha assegurat que "s'ha mercadejat molt" amb aquesta qüestió i ha criticat que fa uns dies ERC hagués posat sobre la taula la possibilitat de fer-lo senador si el líder del PSC feia el "gest simbòlic d'anar a visitar als presos". Per Saliente aquest és un fet "il·lustratiu de la renúncia d'Esquerra" que, segons l'alcaldable de la CUP, primer "condicionava les coses a l'autodeterminació, després a l'alliberament dels presos polítics i ara, simplement, està per determinats gestos simbòlics", ha apuntat.

Els narcopisos: fruit de la "negligència" de l'administració

La candidata també s'ha referit a la problemàtica dels narcopisos al barri del Raval, un tema que, segons Saliente, s'ha d'abordar des d'una perspectiva "completa" perquè és un problema que "té a veure amb els pisos buits", però també "amb la situació de pobresa" a la ciutat. Per tant, ha reclamat que no s'abordi la qüestió únicament des del punt de vista "policial i de la seguretat", sinó que ha advertit que calen serveis públics, com educadores i treballadores socials, que treballin per resoldre el problema del consum de drogues i de la pobresa.

Saliente també ha culpat de l'existència de narcopisos a la "negligència" de l'administració en deixar "degradar i criminalitzar" el Raval per justificar determinades operacions especulatives al barri i ha posat com a exemple l'obertura de la Rambla del Raval. Entre les altres mesures que l'alcaldable de la CUP ha posat sobre la taula hi ha la proposta de dissoldre el Consorci de Turisme Barcelona, rebutjar els grans festivals i esdeveniments de la ciutat i també la possibilitat de construir 5.000 pisos al recinte de Fira de Barcelona, tot i que ha deixat clar que abans de construir, cal "recuperar tots els pisos buits".
Arxivat a