El debat de TV3 emet el vídeo de Junqueras però no el de Puigdemont

La televisió pública ofereix el discurs gravat pel candidat d'ERC a les europees però no segueix el mateix criteri amb el missatge de Puigdemont, per la marxa del candidat de JxCat, Aleix Sarri

Una imatge del mintu d'or de Junqueras
Una imatge del mintu d'or de Junqueras | TV3
15 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:46h
TV3 ha emès al final del debat de les eleccions europees el missatge gravat del candidat d'ERC, Oriol Junqueras, des de la presó de Soto del Real. No ha passat el mateix amb l'enregistrament del cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, després que el representant de la candidatura al debat, Aleix Sarri, hagi marxat a l'inici de l'emissió en protesta pel veto de la Junta electoral a la participació del número dos de la candidatura, Toni Comín.

El moderador del debat, Xavier Coral, ha explicat els arguments de la direcció de TV3 per emetre el missatge Junqueras i no fer el mateix amb el de Puigdemont. Ha al·legat que en el moment en què els candidats havien de pronunciar el seu discurs final, el conegut com a minut d'or, no hi havia cap representant de JxCat al plató i que, per tant, el missatge no s'emetria per "respecte" a la resta de candidats.

Tot i així, Coral ha anunciat que la direcció valora l'"interès informatiu" de l'enregistrament i l'emetrà en altres programes de la corporació de la cadena.

Just després d’acabar el debat, Junts per Catalunya ha compartit a les xarxes socials el minut d’or de Carles Puigdemont gravat des de Waterloo.