JxCat s'erigeix com a única garantia per tenir un govern independentista a Barcelona

Artadi assegura que Colau es va amagar en l'organització de l'1-O i manté que la capital catalana "necessita" un màxim responsable a favor de la República per "enviar un missatge a Europa"

Míting de Junts per Catalunya a la Plaça de Sants
Míting de Junts per Catalunya a la Plaça de Sants | Junts per Catalunya
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:33h
"Només si guanya Junts per Catalunya (JxCat) tindrem un govern independentista a Barcelona". Aquest és el missatge que ha llançat Elsa Artadi, número dos de Joaquim Forn, en el míting de la formació a la Plaça de Sants de la capital catalana. "Necessitem que la capital estigui al servei del país", ha assenyalat, i al mateix temps ha ressaltat que cal "enviar un misssatge a Europa" en clau de procés. "Necessitem tornar a tenir un alcalde independentista. Quin missatge enviarem a Europa si mantenim Ada Colau com a alcaldessa? On era, ella, l'1-O? Enlloc", ha resumit la dirigent de JxCat.

Segons ella, el que calia era una llista unitària a Barcelona amb ERC, però els republicans s'hi van negar. Artadi també ha criticat que ara -segons ella- els republicans, liderats per Ernest Maragall, estiguin demanant que no hi hagi atacs entre forces independentistes. El xoc entre ells dos va ser evident al debat de Betevé i, de fet, el pols ha impactat en el Govern. Maragall, ahir, va carregar contra Artadi per haver practicat una "agressivitat gratuïta" durant el primer format televisiu entre candidats.

Dels deu regidors de l'equip de Colau, vuit han plegat durant el mandat, ha recordat la dirigent independentista. "Després passen les coses que passen. El nostre convenciment és que a Barcelona cal un canvi urgent, que no ens val un recanvi", ha asseverat en relació a la candidatura de Maragall i a la de l'alcaldessa, a qui JxCat defineix com un "únic equip". "Primer deien que sí se puede, i després donen les culpes als altres. És molt greu presentar-se amb falses expectatives, jugant amb els problemes de la gent", ha assenyalat Artadi, en referència a les promeses sobre habitatge.

"No és fàcil comparginar la presó, el jutge Manuel Marchena que maltracta la gent i liderar una campanya electoral. Per què s'hi posa? Perquè creu que s'ha de fer un canvi urgent. I ens hem posat tots darrere seu", ha apuntat l'exconsellera, a qui han precedit Neus Munté i Jaume Alonso-Cuevillas. De Munté, ha dit Artadi, se n'ha de destacar el seu paper a l'hora de confegir la llista de JxCat després d'haver "arrasat" en unes primàries del PDECat que, finalment, no es van acabar aplicant.

La "poca intel·ligència política" de Colau

Munté ha assegurat que Forn ha treballat per la "unitat", i ha recordat que JxCat va oferir una llista conjunta a ERC que hauria "garantit" tenir un alcalde independentista. Tot seguit ha passat a criticar el govern de Colau, a qui ha acusat d'incomplir totes les promeses amb les quals van arribar a l'Ajuntament. "No han escoltat ningú, i això denota molt poca intel·ligència política", ha ressaltat la número tres de la candidatura, dirigint-se al míting dels comuns, celebrat a la mateixa hora a l'altra banda de la plaça.

"Volem que aquesta sigui una ciutat més saludable, oberta, inclusiva, que generi oportunitats per a tothom", ha assenyalat Munté, centrada en destacar la "transversalitat" de la candidatura. "Hem tingut quatre anys d'aprenents que no han deixat res a la ciutat, i això és molt lamentable", ha insistit l'exconsellera de la Presidència. El canvi, ha subratllat, només és "possible" a través del vot a JxCat.

L'Estat i la "força bruta"

Jaume Alonso-Cuevillas, diputat electe per Girona al Congrés dels Diputats, ha estat molt crític amb la feina de Manuel Marchena al capdavant de la sala segona del Tribunal Suprem. "El president maltracta els advocats de la defensa", ha apuntat Cuevillas, que també s'ha referit a la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) ha prohibit la presència d'Oriol Junqueras, Toni Comín i Clara Ponsatí al debat de candidats europeu. "Tot el que estem vivint és surrealista. Això és tragicòmic", ha resumit.

"Tenim un estat al davant que no té cap altra raó que la força bruta", ha assenyalat l'advocat de Carles Puigdemont, que aquest matí ha estat a Girona per rebre Jami Matamala, la mà dreta de l'expresident a l'exili i senador electe. "Davant de tot això resistirem. Continuarem de forma infatigable i amb un somriure a la boca", ha apuntat Cuevillas, que s'ha referit a les victòries judicials aconseguides a Europa. "Les batalles que juguem fora les guanyem, perquè s'hi aplica el dret", ha indicat.
Arxivat a