ERC acusa el PSOE de prohibir a Junqueras participar als debats

Aragonès i Maragall atribueixen el veto a una decisió "política" del govern espanyol després que els republicans hagin guanyat les eleccions del 28 d'abril

Ernest Maragall i Pere Aragonès, en un míting a Sarrià
Ernest Maragall i Pere Aragonès, en un míting a Sarrià | Marc Puig
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:56h
ERC considera que és el PSOE qui està darrere de la prohibició perquè Oriol Junqueras participi en els debats electorals. Si bé la Junta Electoral havia autoritzat inicialment el líder dels republicans a participar en el debat de candidats a les europees aquest dimarts a TV3, un informe d'Institucions Penitenciàries ho ha impedit al·legant que quedaria fora de l'horari de presons. Els republicans assenyalen que és el govern espanyol qui està darrere de la decisió.

El míting celebrat al barri de Sarrià s'ha adreçat a assenyalar que el veto a Junqueras és de caràcter polític. Ho atribueixen al fet que els republicans fossin els guanyadors de les eleccions espanyoles a Catalunya el passat 28 d'abril. De fet, a diferència de l'anterior campanya, la Junta Electoral no ha autoritzat el líder d'ERC a participar en actes electorals. "Es tracta d'una decisió política que depèn del PSOE, ha dit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès. I l'alcaldable a Barcelona, Ernest Maragall, ha estat encara més directe en la seva acusació als socialistes: "Qui evita que avui Junqueras participin en el debat són Iceta i Collboni". 


També la número dos a les europees, Diana Riba, ha assenyalat que hauria de ser Oriol Junqueras qui hauria d'estar fent campanya perquè té els seus drets "intactes". "Utilitzen la presó per impedir que participi en debats, actes electorals i entrevistes", ha lamentat, i ha fageit: "Els que el volen veure com es podreix 25 anys a la presó el veuran entrar al Parment Europeu".  

Lamenten que Iceta estigui disposat a tornar a aplicar el 155

Maragall ha recordat que a Junqueras no només se'l veta per participar en actes electorals i debats, sinó que, a més, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegura que està disposat a aplicar el 155 si a Catalunya es torna a trencar la legalitat. Això, sumat a fet que els socialistes s'hagin negat a visitar els presos polítics, ha acabat motivant que ERC tingui previst ratificar aquest dimecres que barrarà el salt d'Iceta com a president del Senat votant en contra de la seva designació com a senador autonòmic. 
Arxivat a