Els diputats de Demòcrates votaran en contra de la designació d'Iceta

Antoni Castellà i Assumpció Laïlla asseguren que la "dignitat" dels presos està per sobre de la "cortesia parlamentària" a la qual apel·la el líder del PSC per ser senador

Antoni Castellà, diputat de Demòcrates, al Parlament
Antoni Castellà, diputat de Demòcrates, al Parlament | Adrià Costa
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:12h
Antoni Castellà i Assumpció Laïlla, diputats de Demòcrates de Catalunya adcsrits al grup parlamentari d'ERC, votaran en contra de la designació de Miquel Iceta com a senador. Així ho ha anunciat Castellà en una roda de premsa de Primàries Catalunya a Molins de Rei en la qual ha apuntat que es posicionaran en contra d'Iceta en el ple de dijous per "dignitat".

"La cortesia parlamentària és un valor, certament, però la dignitat dels presos polítics i exiliats, la dignitat dels ciutadans que van defensar les urnes l'1-O, és un valor molt superior. Per tant no votarem al senyor Iceta, per dignitat, i per mantenir i ser lleials al mandat de l'1-O", ha remarcat el màxim dirigent de Demòcrates.

La votació de dijous encara no té un resultat definit perquè Junts per Catalunya (JxCat) i ERC encara no han fet pública la seva decisió. Iceta compta amb els vots assegurats del PSC i de Catalunya en Comú Podem, així com també l'abstenció de Ciutadans. La CUP hi votarà en contra i ha demanat que JxCat i ERC facin el mateix.