La ministra Maroto veu els manters com un problema d'«imatge» per a Barcelona

La ministre en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha defensat que Barcelona ha de ser "amiga de l'economia" i ha acusat Colau de "mirar cap a una altra" amb la venda ambulant

Maroto amb Collboni al Disseny Hub Barcelona
Maroto amb Collboni al Disseny Hub Barcelona | ACN
14 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:07h
La venda ambulant a Barcelona ha estat protagonista al llarg de tot el mandat i també ho és en campanya electoral. El PSC és crític amb la manera com el govern de Colau ha abordat la realitat dels manters i assegura que la seva activitat perjudica els comerciants i suposa un problema per a la seguretat. Aquest dimarts la ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto (PSOE) ha anat un pas més enllà. En un acte de campanya celebrat al Disseny Hub Barcelona, ha assegurat que el "top manta" suposa un problema d'"imatge" per a la ciutat. 

Segons la ministra, l'activitat dels manters és una de les raons que impedeix a Barcelona "brillar". "Lamentablement hi ha carrers i places amb top manta i Colau ha mirat a un altre costat", ha assegurat.

Maroto ha emmarcat el seu discurs sobre la venda ambulant en les polítiques contra les falsificacions i l'intrusisme i ha assegurat que l'Ajuntament de Barcelona no ha assistit a cap reunió de la Mesa d'Intrusisme impulsada pel seu ministeri.

L'actitud del govern de Colau envers els manters té una afectació directa sobre el turisme, segons la ministra. "Els visitants han de trobar l'esplendor que Barcelona ha perdut", ha afirmat, alhora que ha lamentat que la ciutat hagi caigut al quart lloc del rànquing mundial ICCA, que mesura l'impacte del turisme de congressos a les grans ciutats.
 
Arxivat a