Bou considera «llastimós i miserable» el triomf de l'ANC a la Cambra

"Tenim el que ens mereixem", assegura el candidat del PP sobre els resultats camerals

Josep Bou amb el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, aquest dimarts.
Josep Bou amb el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, aquest dimarts. | PP
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 10:43h
El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha intervingut avui en un esmorzar a la patronal Foment del Treball per explicar les propostes econòmiques dins de la  campanya de les municipals. Bou ha definit de "llastimós i miserable" per l'empresariat català el resultat de les eleccions a la Cambra de Comerç, que ha culminat amb una victòria de la candidatura independentista. "No podran fer tot el que vulguin -ha afegit- perquè hi ha la llei" i podrien incórrer en un delicte de "malversació", però ha considerat que s'obre un panorama molt negatiu a la institució cameral.
   
Ha recordat que va ser durant quatre anys president de l'entitat Empresaris de Catalunya i ha explicat que es va trobar amb moltes dificultats per trobar ressò en molts àmbits empresarials perquè és un sector poc actiu en l'àmbit associatiu, i que per això els resultats a la Cambra l'han sorprès poc. "Tenim el que ens mereixem", ha afirmat.  

El candidat ha afirmat davant la cúpula patronal que és l'únic dels aspirants a l'alcaldia que "paga nòmines cada mes". Ha criticat durament el govern d'Ada Colau, "un equip d'esquerres que no ha pogut fer un parc d'habitatges de lloguer" i que ha fet que Barcelona "deixés de ser un referent com a ciutat d'èxit". Bou ha proposat construir 8.000 habitatges nous, amb lloguers de l'entorn de 300 euros. Ha defensat que es doni tot el suport a la Guàrdia Urbana, amb més efectius per al cos, i "es faci la vida impossible a okupes, manters i narcotraficants".
 
Ha proposat una ciutat "bilingüe, neta i plena de llibertats" i on es posi fi al que ha anomenat la "turismofòbia" que, segons ell, ha caracteritzat l'etapa de Colau. Bou ha advocat per potenciar la marca Barcelona, activant un equip de "venedors" de la ciutat que treballin en favor de la imatge de la ciutat a l'exterior. Perquè no passi altre cop el que va suposar la pèrdua de l'Agència Europea del Medicament."Amb la situació política, és molt difícil vendre Barcelona", ha assegurat el candidat popular. 

Bou ha afirmat que Barcelona Activa ha funcionat, però que cal anar més enllà i ha proposat dissenyar un pla d'emprenedors, amb un servei d'incubadores d'empreses en tots els districtes que segueixi un model público-privat ("als polítics no se'ls pot deixar sols").  Però ha destacat, sobretot, que ell proposa "baixar els impostos els barcelonins" i administrar millor els recursos públics, sense "furgar en la butxaca dels ciutadans".  

"Referèndum, ni amb el 99%"

Josep Bou ha respost a una pregunta sobre si coincideix amb el que va apuntar Miquel Iceta sobre un possible referèndum en cas que el 65% dels catalans volguessin la independència. Bou ha assegurat que que l'independentisme "va de baixa" anirà de baixa però que una consulta així no seria possible "ni amb el 65% ni amb el 99%" perquè "la sobirania radica en la totalitat del poble espanyol" i seria il·legal.