ERC es compromet a afrontar el fenomen dels manters: «No és resol amb més policies»

Els republicans demanen afrontar el debat de la seguretat per "no regalar-lo" a la dreta i proposen tancar les discoteques de la Barceloneta

Ernest Maragall, en un acte a la Barceloneta
Ernest Maragall, en un acte a la Barceloneta | Marc Puig
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:02h
ERC s'ha compromès a fer mans i mànigues per "controlar" el fenomen dels manters, una de les grans problemàtiques que ha hagut d'afrontar el govern d'Ada Colau. El número cinc de la candidatura, Jordi Coronas, ha explicat des del barri de la Barceloneta que la fórmula que proposen els republicans passa per resoldre la situació de precarietat i vulnerabilitat del col·lectiu al mateix temps que es manté el control de l'espai públic. "Aquest no és un problema que es resolgui amb més policia i més porres", ha advertit.

Coronas ha explicat que en aquest barri de Ciutat Vella s'hi arriben a concentrar fins a 500 manters en un mateix espai i que cal fer feina de prevenció per evitar les aglomeracions. Ha argumentat que és cert que perjudiquen el comerciant del barri, però que no es tracta només d'un problema d'ocupació de l'espai públic sinó de les condicions de vida de les persones que es veuen abocades a aquesta pràctica. "Proposem ajudar-los a sortir de la precarietat", ha dit. 

Jordi Coronas, número cinc d'ERC a Barcelona: "Les dretes volen posar més policies perquè hi hagi menys llibertats"

ERC ha reivindicat que cal no deixar buit el debat sobre la seguretat de la ciutat i afrontar-lo per no "regalar-lo" a la dreta. Coronas ha explicat que és cert que falta més agents de la Guàrdia Urbana. En concret, uns 500, però sobretot "més policia fent de policia" i que el cos sigui "referent", fet que implica formació i recursos. "Les dretes volen posar més policies perquè hi hagi menys llibertats", ha advertit.

Pel que fa al turisme, una altra de les problemàtiques de la Barceloneta, ERC ha carregat contra el model "low cost". La número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha explicat que la seva proposta passa perquè Barcelona és quedi un percentatge més alt de la taxa turística. Els republicans també s'han compromès a no renovar les llicències de les vuit discoteques que hi ha a la Barceloneta pel problema de convivència que genera que estiguin concentrades en tan poc espai. 

Alamany també ha subratllat la importància de regular els preus del lloguer a través del codi civil català, iniciativa que està sent treballada des de la conselleria de Justícia de la Generalitat. A Barcelona, ha recordat, el preu dels lloguers ha pujat un 40% en cinc anys i a la Barceloneta, només en el darrer any, 153 euros de mitjana.

 
Arxivat a