Artadi redobla el pols contra Maragall i l'acusa de formar un «únic equip» amb Colau

La número dos de Junts per Catalunya assegura que el candidat d'ERC "ja l'hauria de conèixer" i assenyala que "sempre" diu el que pensa, en referència a les crítiques del dirigent republicà

Elsa Artadi, abans del míting de JxCat a Sarrià-Sant Gervasi
Elsa Artadi, abans del míting de JxCat a Sarrià-Sant Gervasi | Junts per Catalunya
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:19h
Junts per Catalunya (JxCat) focalitza, definitivament, els atacs en la candidatura d'ERC que encapçala Ernest Maragall. Aquests han estat els missatges que han llançat Artur Mas i Xavier Trias, dirigents històrics de l'espai nacionalista, en el míting que han celebrat a la plaça Frederic Soler de Sarrià-Sant Gervasi. Mas ha indicat que Maragall no representa el canvi, que "adormirà" la ciutat i que el seu "esplendor" ja ha passat, de manera que cal optar pel "vot útil" de la llista de Joaquim Forn. Trias, al seu torn, ha apuntat que optar pels republicans "només servirà per apuntalar Colau". La número dos de Forn, Elsa Artadi, ha recalcat que Maragall i Colau "formen un únic equip" i li ha dit a l'exconseller d'Acció Exterior que "sempre diu el que pensa". L'equip d'ERC està molest pel to d'Artadi en el debat de Betevé, definit com "d'agressivitat gratuïta".

Mas ha indicat que hi ha "moltes persones indecises", que esperen el que "vagin veient" per decidir el vot. "Tantes persones indecises poden fer que hi hagi un canvi real a la ciutat de Barcelona, al front de l'Ajuntament. Ho dic per experiència", ha ressaltat l'expresident de la Generalitat. "Cal lluitar fins a l'últim moment, perquè això és possible", ha indicat sobre les enquestes. Mas ha ressaltat, a banda, que ERC i els comuns "pactaran" si sumen, de manera que no hi haurà "el que canvi que Barcelona necessita". "I si resulta que arriba Maragall? Doncs jo crec que no hi ha canvi. Arribaria una persona l'esplendor de la qual va ser els anys vuitanta i noranta", ha recalcat.

"Realment Ernest Maragall és el canvi que Barcelona necessita? O és una persona que va fer, anys enrere, el que havia de fer i ara no pot aportar el canvi que la ciutat necessita?", s'ha preguntat Mas, que ha demanat un "canvi de rumb" i un "canvi d'estil". "Qui representa aquest canvi és JxCat amb Forn, Artadi, Munté i Mascarell", ha reflexionat el dirigent nacionalista, que ha ironitzat amb Manuel Valls: "Votar-lo és un canvi cap a l'infern". El canvi, ha dit, és que la candidatura de Forn quedi primera. "Si no quedem primers, no tindrem l'alcaldia", ha ressaltat.

Segons ell, l'Estat no podrà "evitar", tal com està avançant el calendari del judici, Forn agafi el càrrec d'alcalde en cas que sigui el més votat. "Tenim un bon candidat, un bon equip, experiència i un bon projecte. Què ens falta? Els vots", ha apuntat l'expresident de la Generalitat. "Com que són vots, depèn de cadascú de nosaltres. Això no ens ho poden dictar ni imposar", ha remarcat. "Hem de desvetllar un corrent d'energia positiva per fer el canvi a Barcelona", ha ressaltat el dirigent nacionalista.

ERC només servirà per "apuntalar" Colau

Xavier Trias, exalcalde de Barcelona i que tanca la llista de JxCat, ha assegurat que el vot a ERC només serveis per "apuntalar" Colau. "A aquells que em diuen que em troben a faltar, sempre els demano si m'han votat Hem d'insistir en el vot útil. Segons el que voti la gent, aquesta ciutat pot ser un desastre. El vot d'ERC només serveix per apuntalar Colau. Després Ernest Maragall s'enfada, però és així", ha apuntat l'exalcalde.

Trias ha volgut arrencar recordant que Forn és a la presó i que els candidats a les europees -Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí- són a "l'exili forçat". "Hem de guanyar les eleccions", ha apuntat l'exalcalde, centrat en explicar anècdotes amb trellat polític. Aquest mateix dilluns, per exemple, s'ha trobat amb guàrdies urbans que intentaven que uns menors no acompanyats "fessin bestieses". I, segons ell, els efectius del cos li han assenyalat que no s'ha fet "res en quatre anys".

"Ens juguem com han de ser la nostra ciutat ens els propers 20 anys", ha apuntat Neus Munté, número tres de la candidatura, que ha carregat contra la "deixadesa" de l'actual equip de govern municipal envers Sarrià-Sant Gervasi. "Us volem demanar que ens ajudeu a fer aquest canvi. Som la gent que trepitja el carrer cada dia de cada mes, no només quan s'acosta la campanya", ha destacat l'exconsellera de la Presidència, que ha definit Forn com una persona "magnífica" per ser alcalde.

Inversions a Sant Gervasi

Jordi Martí, regidor per Sarrià-Sant Gervasi, ha acusat Colau de convertir Sarrià-Sant Gervasi en el desè districte -de deu- en inversions. "I això és atenció a les persones", ha apuntat Martí, que ha demanat "demostrar" que JxCat té "vocació de servei". "Hem de posar el mapa, de nou, al districte. Això vol dir barallar-te amb els teus, si cal, però al servei de la gent", ha apuntat l'antic membre del govern municipal quan Trias era alcalde en el període 2011-2015, fins a les últims municipals.

Martí ha assenyalat que calen fer "reformes importants" al districte, com ara la pacificació de carrers al Farró, noves promocions d'habitatges de lloguer a preu asequible "per a la gent gran i per a la gent jove". "Només s'han lliurat 44 habitatges, i es van engegar amb Trias", ha ressaltat el regidor, que ha demanat el "màxim suport" perquè cal "fer el canvi". "Nosaltres governem per tothom, al contrari dels que hi ha ara, que governen pels seus", ha ressaltat el regidor, que va al número set de la llista.
Arxivat a