Trias assenyala que votar ERC només servirà per «apuntalar» Colau

L'exalcalde de Barcelona assegura que, encara que Ernest Maragall "s'enfadi", optar pels republicans comportarà que la candidata a la reelecció segueixi en el càrrec

Míting de Junts per Catalunya a Sarrià-Sant Gervasi amb Xavier Trias i Artur Mas
Míting de Junts per Catalunya a Sarrià-Sant Gervasi amb Xavier Trias i Artur Mas | Junts per Catalunya
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:41h
Xavier Trias, exalcalde de Barcelona i que tanca la llista de Junts per Catalunya (JxCat) que encapçala Quim Forn, ha assegurat aquest dilluns en un míting a la Plaça Frederic Soler de Sarrià-Sant Gervasi que el vot a ERC només serveis per "apuntalar" l'actual alcaldessa, Ada Colau. "A aquells que em diuen que em troben a faltar, sempre els demano si m'han votat Hem d'insistir en el vot útil. Segons el que voti la gent, aquesta ciutat pot ser un desastre. El vot d'ERC només serveix per apuntalar Ada Colau. Després Ernest Maragall s'enfada, però és així", ha apuntat l'exalcalde.

Trias ha volgut arrencar recordant que Forn és a la presó i que els candidats a les europees -Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí- són a "l'exili forçat". "Hem de guanyar les eleccions", ha apuntat l'exalcalde, centrat en explicar anècdotes amb trellat polític. Aquest mateix dilluns, per exemple, s'ha trobat amb guàrdies urbans que intentaven que uns menors no acompanyats "fessin bestieses". I, segons ell, els efectius del cos li han assenyalat que no s'ha fet "res en quatre anys".

"Ens juguem com han de ser la nostra ciutat ens els propers 20 anys", ha apuntat Neus Munté, número tres de la candidatura, que ha carregat contra la "deixadesa" de l'actual equip de govern municipal envers Sarrià-Sant Gervasi. "Us volem demanar que ens ajudeu a fer aquest canvi. Som la gent que trepitja el carrer cada dia de cada mes, no només quan s'acosta la campanya", ha destacat l'exconsellera de la Presidència, que ha definit Forn com una persona "magnífica" per ser alcalde.

Inversions a Sant Gervasi

Jordi Martí, regidor per Sarrià-Sant Gervasi, ha acusat Colau de convertir Sarrià-Sant Gervasi en el desè districte -de deu- en inversions. "I això és atenció a les persones", ha apuntat Martí, que ha demanat "demostrar" que JxCat té "vocació de servei". "Hem de posar el mapa, de nou, al districte. Això vol dir barallar-te amb els teus, si cal, però al servei de la gent", ha apuntat l'antic membre del govern municipal quan Trias era alcalde en el període 2011-2015, fins a les últims municipals.

Martí ha assenyalat que calen fer "reformes importants" al districte, com ara la pacificació de carrers al Farró, noves promocions d'habitatges de lloguer a preu asequible "per a la gent gran i per a la gent jove". "Només s'han lliurat 44 habitatges, i es van engegar amb Trias", ha ressaltat el regidor, que ha demanat el "màxim suport" perquè cal "fer el canvi". "Nosaltres governem per tothom, al contrari dels que hi ha ara, que governen pels seus", ha ressaltat el regidor, que va al número set de la llista.
Arxivat a