Owen Jones i la missió de Colau de frenar l'extrema dreta

L'assagista britànic reivindica la líder de Barcelona en Comú com "el far d'esperança" davant la por de "la crisi neoliberal a Europa i al món"

Ada Colau amb María Eugenia Palop, Ernest Urtasun i Owen Jones, aquest dilluns a la Plaça Orfila al barri de Sant Andreu.
Ada Colau amb María Eugenia Palop, Ernest Urtasun i Owen Jones, aquest dilluns a la Plaça Orfila al barri de Sant Andreu. | Barcelona en Comú
13 de maig del 2019
Actualitzat el 14 de maig a les 6:10h
"Barcelona avui és un referent al món de ciutat progressista, de ciutat d'esperança i de ciutat on l'amor guanya a l'odi". Amb aquestes paraules Ada Colau ha reivindicat la capital catalana com la llum d'esperança contra la irrupció de l'extrema dreta i les injustícies a Espanya, Europa i tot el món. Ho ha dit des de la Plaça Orfila del barri de Sant Andreu, i acompanyada per l'assagista i activista britànic Owen Jones, el candidat dels comuns a les eleccions europees Ernest Urtasun, en un acte electoral celebrat sota el títol "Polítiques municipalistes davant els reptes globals".

Colau ha afirmat que l'extrema dreta és "una de les grans amenaces globals", juntament amb la lluita contra l'emergència climàtica i l'especulació de l'economia neoliberal. La candidata de Barcelona en Comú ha advertit que la irrupció de Donald Trump, als Estats Units; Jair Bolsonaro, al Brasil; Matteo Salvini, a Itàlia, i Vox, a Espanya, "no són anècdotes aïllades i no connectades, sinó una estratègia organitzada per gent que té molts diners al darrera" i ha recordat que "les elits que volen mantenir els seus privilegis". 

Colau ha afirmat que "és necessària una altra Europa", amb gent "valenta i honesta" i ha destacat que s'ha de treballar a nivell europeu i a nivell municipal. Així, Colau ha remarcat que "s'han de teixir aliances entre les grans ciutats" i ha destacat que Barcelona ja està ha treballat amb Londres, París i Nova York, perquè "totes les grans ciutat tenen els mateixos reptes i els mateixos lobbys". La candidata ha assegurat que les ciutats "juntes són més fortes, tot i tenir menys recursos econòmics i menys competències que els Estats".

Colau ha advertit que "l'odi és una corrent que recorre tot Europa i el món sencer" i ha denunciat que "s'estan alimentant els discursos d'odi contra les dones, contra la immigració i contra el col·lectiu LGTBI". La cap de llista de l'esquerra alternativa ha afirmat que està "orgullosa que Barcelona hagi estat una de les ciutats del món que hagi protagonitzat una de les manifestacions més grans dient que vol acollir i que vol ser una ciutat refugi i de Drets Humans", ha apuntat. 

Owen Jones reivindica Colau com "el far d'esperança"

Owen Jones ha estat el convidat estrella de l'acte d'aquest dilluns al vespre dels comuns que ha omplert de gom a gom la Plaça Orfila. L'escriptor britànic ha recordat que quan hi ha una crisi "torna la bèstia de l'extrema dreta" i ha assegurat que el millor que es pot fer per combatre-la és alimentar "l'esperança". Jones ha proclamat que, en aquesta lluita, "Barcelona en Comú i Ada Colau és el far d'esperança per a tothom".

"Quan l'extrema dreta tregui el cap, podrem ensenyar Barcelona que és una ciutat que ha acollit els immigrants i ha creat polítiques contra la injustícia", ha afirmat Jones que ha situat la capital catalana com un referent mundial en aquest àmbit. El britànic ha destacat que "la injustícia es es pot evitar amb força, imaginació i molta feina" i ha agraït la feina de Colau al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona.
 
Arxivat a