Les millors pel·lícules de Doris Day, estrella del Hollywood afable

L'actriu ha mort avui als 97 anys, deixant enrere una quarantena de films al llarg de les dècades dels 50 i 60

Doris Day, en un moment de la pel·lícula «L'home que sabia massa»
Doris Day, en un moment de la pel·lícula «L'home que sabia massa» | Wikicommons
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:18h
Un suau cant s'escolta per última vegada. ¿Qué será, será? Whatever will be, will be. Doris Day ens ha deixat avui als 97 anys després de tota una carrera convulsa dedicada al món de l'espectacle. Destinada a ser una ballarina professional, va acabar saltant a la indústria del cinema i la interpretació, arribant a esdevenir una icona de Hollywood. Un seguit de males relaciones i desastroses inversions, com rebutjar el paper de Mrs Robinson a The Graduate (per fer parella amb Dustin Hoffman) van acabar relegant el seu paper a l'oblit.

L'actriu va treballar en una quarantena de pel·lícules, algunes d'elles molt destacades com The Man Who Knew Too Much, d'Alfred Hitchcock, on feia parella protagonista amb Cary Grant. Lover Come Back és una altra cinta destacada de Day, que va rodar juntament amb Rock Hudson, un dels actors amb qui més va compartir pantalla. Amb Hudson va protagonitzar diversos films molt recordats pel públic, convertint-se en una de les parelles cinematogràfiques més adorades de l'època. Frank Sinatra, Clark Gable, Cary Grant, James Stewart i Jack Carson van ser alguns dels icònics actors que van acompanyar-la en diverses pel·lícules.

Doris Day marxa recordada per un llegat cinematogràfic divers, per un somriure que enlluernava la pantalla i per representar, de manera fidedigna, el Hollywood més afable i encantador de l'època. Aquestes són algunes de les seves millors pel·lícules.