La CUP Barcelona s'obre a pactar amb ERC i comuns per «fer avançar el programa rupturista»

Anna Saliente assegura que la formació anticapitalista "assumirà les responsabilitats que siguin necessàries", però alerta que "no faran de crossa de ningú ni donaran cap xec en blanc"

Anna Saliente, aquest dilluns al migdia a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.
Anna Saliente, aquest dilluns al migdia a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. | Alan Ruiz / ACN
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:15h
La CUP Capgirem Barcelona s'obre a pactar amb ERC i els comuns després de les eleccions municipals del 26-M, això sí, sempre que l'acord "faci avançar el programa polític" de la formació anticapitalista. La seva cap de llista, Anna Saliente, fins i tot, no ha descartat una possible entrada al govern municipal al costat d'aquestes dues formacions i ha afirmat que "assumiran les responsabilitats que siguin necessàries".

Des de la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, Saliente -que ha participat a un acte unitari contra l'extrema dreta- ha insistit que la CUP "en cap cas farà de crossa de ningú ni donarà xecs en blanc", tal com, segons la candidata, l'esquerra independentista ha demostrat fins ara en la seva acció institucional, tant al Parlament de Catalunya com a nivell municipal i local.

La cap de llista de la CUP ha reconegut que ERC i Barcelona en Comú són els partits amb els quals poden tenir "més coses en comú  i més punts d'encaix" i ha assegurat que tenen clar que han de ser forts a l'Ajuntament "per poder condicionar qualsevol possible acord que es faci, perquè quan la CUP ha estat forta és quan han passat coses", ha insistit.

En aquest sentit, l'alcaldable cupaire, que ha afirmat que van sense "apriorismes", ha demanat el màxim suport dels ciutadans per poder "arrossegar els comuns i ERC cap a l'esquerra i cap a la desobediència en clau civil", perquè, segons Saliente, "cal avançar en el procés de ruptura amb l'estat espanyol" després de les eleccions municipals del 26 de maig.

La CUP en un "ambient hostil"

Saliente també ha assegurat que el primer debat electoral d'aquest diumenge a la nit a BTV ha demostrat que "el projecte polític de la CUP es diferencia completament de la resta de partits i té la capacitat d'arrossegar una part de les formacions que es presenten cap a l'esquerra". Per la candidata, el programa i les propostes de la CUP "són necessàries per la ciutat davant l'emergència social i democràtica que viu la ciutat de Barcelona", ha destacat.

L'alcaldable de l'esquerra independentista també ha remarcat que la seva formació no té cap afany personalista i que posa sempre el projecte per davant. Per això, ha afirmat que en el debat d'ahir va trobar-se amb un "ambient hostil" perquè s'enfrontava a "polítics professionals que porten molt de temps en la política".

Saliente destaca "l'obsessió" de Valls amb l'independentisme

En referència a les declaracions del candidat de Ciutadans, Manuel Valls, qui ha dit que la majoria independentista a la Cambra de Barcelona és el més greu que ha passat a Catalunya des de la DUI, Saliente ha acusat "l'obsessió" de l'exprimer ministre francès en treure la qüestió de l'independentisme en tots els temes que afecten la ciutat.

Tot i així, referint-se als resultats de les eleccions de la Cambra, la cap de llista de la formació anticapitalista ha advertit que "tot aquell independentisme que està ara mateix copant les institucions presenta un risc clar que no estiguem encaminant el projecte cap a l'independentisme sinó cap a un nou pacte autonomista amb l'Estat", ha alertat la candidata.
Arxivat a