Maragall sospesa governar en solitari Barcelona si guanya el 26-M

L'alcaldable d'ERC acusa Artadi d'utilitzar una "agressivitat gratuïta" contra ell i assegura que Colau "comença a saber que no guanyarà"

Ernest Maragall, en un acte al Mirador de Barcelona
Ernest Maragall, en un acte al Mirador de Barcelona | Marc Puig
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:01h
Ernest Maragall veu com a una possibilitat plausible governar en solitari a la ciutat de Barcelona si guanya les eleccions del 26 de maig. Després del debat a BTV, en el qual s'han fet evidents els pactes impossibles i els vetos creuats, ERC es planteja la possibilitat d'assumir el repte d'un govern monocolor, tot i que, d'entrada, l'alcaldable republicà preferiria reproduir la "majoria per la llibertat i la democràcia" que suposaria una aliança amb els comuns, Junts per Catalunya i la CUP. En tot cas, ha insistit que el segell del seu govern sempre pivotarà en el progressisme i el republicanisme. 


Durant el debat, però, va quedar clara la incompatibilitat entre Ada Colau i Elsa Artadi, però també van aflorar les tensions creixents que mantenen Maragall i la candidata de Junts per Catalunya tant a nivell polític com personal. "Senyor, respiri i deixi parlar", li va arribar a etzibar Artadi a Maragall. L'exconsellera també li va retreure que no parlés amb claredat de "pres polític" per referir-se a Quim Forn, motiu pel qual el dirigent republicà, li va replicar que era "una vergonya" que fes una "interpretació falsa". 

La tensió creixent amb Junts per Catalunya

Maragall ha titllat d'"agressivitat gratuïta" l'actitud que està tenint Artadi contra ell durant la campanya i ho atribueix a les poques possibilitats de guanyar que té la seva candidatura. "Les seves declaracions es qualifiquen a si mateixes perquè no són arguments, sinó desqualificació i agressivitat gratuïta. No vull fer d'assessor de JxCat, però és contraproduent per als seus interessos", ha etzibat. 

Cada vegada més, ha argumentat Maragall, el votant independentista veu més clar que ERC és "l'única opció independentista" amb possibilitats i aspiracions de governar "amb una voluntat d'entesa". Amb aquest escenari farcit d'hostilitats, governar en solitari, ha dit, és una "expectativa perfectament raonable" però que caldrà veure primer si es guanya i amb qui abast. "Anem a totes i anem a guanyar", ha insistit. I ha afegit que, per contra, Colau "comença a saber que no guanyarà". 

Iceta i la negativa de visitar els presos polítics

Si una altra cosa queda clara, és també la tensió existent entre els republicans i els socialistes, que dificulta l'entesa per a la designació de Miquel Iceta com a senador autonòmic, que es votarà aquest dijous al Parlament. Després que el líder del PSC hagi assegurat que no anirà a visitar els presos polítics, Maragall ha acusat els socialistes catalans de ser "membres actius del bàndol de la repressió" i d'estar "al costat dels que van posar Junqueras a la presó". 

 
Arxivat a