Tots els partits menys PP i Cs s'uneixen contra Vox a Barcelona

Comuns, ERC, PSC, JxCat i CUP signen un document impulsat per la Unitat contra el feixisme i el racisme on es comprometen a "no fer servir discursos d'odi ni pactar amb formacions d'extrema dreta "

Acte unitari contra el feixisme i el racisme a la Plaça Sant Jaume de Barcelona aquest dilluns al matí
Acte unitari contra el feixisme i el racisme a la Plaça Sant Jaume de Barcelona aquest dilluns al matí | Roger Arnau
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:54h
Tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Barcelona excepte Ciutadans i el PP s'han unit contra Vox i han signat el manifest 'Sí a la convivència i la democràcia, no a l'odi' impulsat per la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme. Joan Subirats, per Barcelona en Comú; Ferran Mascarell, per JxCat, Ernest Maragall, per ERC; David Escudé, pel PSC; David Escudé, pel PSC, i Jordi Magrinyà, per la CUP; han signat el document on es comprometen a "no fer servir discursos d'odi" i a "no pactar amb formacions d'extrema dreta sota cap circumstància" després de les eleccions municipals del 26 de maig.

 

Document contra Vox signat aquest dilluns el matí pels comuns, JxCat, ERC, PSC i CUP Foto: Roger Arnau


Joan Subirats, número dos de Barcelona en Comú, ha assegurat que la capital catalana "és una ciutat orgullosa de la seva diversitat i és clarament una ciutat antiracista i feminista", i, per tant, ha afegit que no es pot normalitzar persones que volen atacar els drets dels immigrants, els drets LGTBI i de les dones". El candidat dels comuns ha afirmat que el discurs de Vox és "enganyós" perquè amb la bandera de defensar els drets "dels de casa", mai se'ls sent parlar de com "atacar" els drets dels privilegiats, les elits i les grans institucions que, segons Subirats, són els que "provoquen els problemes de la gent".

Jordi Magrinyà, número dos de la candidatura de la CUP Capgirem Barcelona, ha assegurat que "l'extrema dreta s'ha d'aturar des del carrer i sense cap problema". El candidat anticapitalista ha remarcat que "el millor front institucional contra l'extrema dreta és fer polítiques valentes que garanteixin drets". Em aquest sentit, ha afirmat que calen "menys paraules i més polítiques d'esquerres", perquè sinó, segons Magrinyà, en el següent embat l'extrema dreta "vindrà més forta".

Maragall alerta que "ni són pocs ni són irrellevants"

L'alcaldable d'ERC Ernest Maragall ha assegurat que "el pitjor risc davant Vox és la indiferència", un "pecat" que, segons el cap de llista republicà, les societats occidentals han comès històricament diverses vegades. Maragall ha alertat que l'extrema dreta "ni són pocs ni irrellevants" i ha destacat que el preocupa el Vox "visible i destacat", però encara més "el Vox adormit que està dins d'altres organitzacions i de la societat sense ser conscients de la seva pròpia deriva. Pel candidat d'Esquerra, per guanyar "aquest combat contra l'extrema dreta, la xenofòbia i el racisme", l'única solució és "la construcció d'una societat digna i justa", ha conclòs.

Ferran Mascarell, número quatre de JxCat per Barcelona, ha afimat que Vox és "un perill, com ho és tot populisme i tot feixisme" i, per tant, ha assegurat que "s'ha de combatre amb la unitat de tots els demòcrates per fer impossible el seu avanç". El candidat ha remarcat que "Barcelona té ganes de ser una ciutat educada, culta i profundament benestant" i ha insistit que "l'antídot" contra l'extrema dreta és construir una societat "democràtica, de prosperitat i de dignitat humana".

Finalment, David Escudé, número cinc del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, ha explicat que "el populisme de extrema dreta aprofita la crisi econòmica per fer-se gran" i ha assegurat que els partits democràtics han d'estar "al costat de la gent que pitjor ho passa". Pel candidat socialista cal fer "polítiques lligades a l'educació, la cultura i l'esport perquè els joves vegin quins són els perills del creixement dels partits com Vox", ha afirmat.
Arxivat a