Quim Torra, any 1: de la tria inesperada al «momentum» de la sentència

El president de la Generalitat compleix el primer aniversari a Palau a les portes de declarar per desobediència al TSCJ i immers en un cicle electoral que marcarà el rumb del procés

Quim Torra, moments després de ser escollit pel Parlament
Quim Torra, moments després de ser escollit pel Parlament | Adrià Costa
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:03h
"Senyores i senyors diputats, que tinguem sort en el camí que seguim a partir d'avui. El camí de la llibertat, la justícia i la república. Tot és ara i res. Per Catalunya i per la vida". Aquestes van ser les últimes paraules de Quim Torra en el discurs dirigit al Parlament durant la segona sessió del debat d'investidura, fa tot just un any. L'independentisme, després d'una nova onada de repressió i d'una tanda de tensions internes, ja disposava d'un president destinat a formar un nou Govern i acabar amb el 155.

No ha estat un any senzill per a Torra, definit per a tothom qui l'ha tractat com una "bona persona" que ha hagut d'afrontar un dels períodes polítics més complexos de la història recent del país. Aquests han estat els deu episodis que han marcat una presidència que té el principal horitzó en la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents encausats per rebel·lió, sedició, malversació de fons públics i desobediència.

Arxivat a