Artadi entra al xoc amb Colau i l'acusa de «mentir» sobre JxCat per no perdre l'alcaldia

La número dos de Joaquim Forn retreu que l'alcaldessa proclamés ahir que "quan no es roba es pot gestionar millor" i avisa Maragall que no es pot "eixamplar" la base amb qui "amaga" la repressió

Acte de Junts per Catalunya a Gràcia en el primer diumenge de campanya
Acte de Junts per Catalunya a Gràcia en el primer diumenge de campanya | Junts per Catalunya
12 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:30h
Ada Colau i Ernest Maragall han centrat els atacs d'Elsa Artadi en el míting que ha celebrat Junts per Catalunya (JxCat) aquest diumenge a la  Plaça del Sol de Gràcia. A Colau li ha retret tornar a dir "mentides" sobre Xavier Trias per "no perdre la cadira" d'alcaldessa -ahir va assenyalar que "quan no es roba, es pot gestionar millor"-, i a Maragall l'ha avisat que no es pot "eixamplar la base" amb qui vol "amagar la repressió". Una frase que arriba després que el candidat d'ERC, en un tuit, definís el candidat Joaquim Forn com un "ciutadà empresonat" i no com un "pres polític". També li ha retret "que parli més dels Jocs Olímpics" que no pas "del segle XXI".

"Nosaltres sí que no ens rendirem mai", ha apuntat Artadi, que també ha donat suport als dos militants de JxCat que ahir van rebre l'impacte de dos balins. I, com és habitual, ha carregat contra Colau per haver "comprat" la "informació falsa" del diari El Mundo sobre Xavier Trias. "Ara torna a les mentides amb les quals va arribar a l'alcaldia, perquè té por re perdre l'alcaldia", ha indicat la dirigent independentista.

"Hem de fer que les coses canviïn. Això va de canvi i no de recanvi, de complementar governs d'Ada Colau, o d'un  tripartit", ha ressaltat Artadi, que ha indicat que JxCat ve a "redreçar" els problemes que té la ciutat. "Fa quatre anys que anem enrere. Som l'únic vot útil", ha apuntat l'exconsellera de la Presidència. "Les coses es fan treballant, amb rigor, amb consens. Treballar avui per projectar la ciutat en els propers deu o vint anys", ha reflexionat la dirigent independentista, molt crítica també amb el PSC per haver governat Catalunya, Espanya i Barcelona "sense resoldre" problemes.

Artadi carrega contra Bou per proposar desfilades militars periòdiques i proposa quedar-se la caserna del Bruc per fer-hi habitatge

També ha tingut paraules per a Josep Bou, candidat del PP, que aposta per desfilades militarns periòdiques. "No som una ciutat militaritzada", ha recalcat Artadi, que ha defensat aprofitar la caserna del Bruc per fer-hi habitatge. Manuel Valls també ha aparegut en la fase d'atacs de l'exconsellera per la seva proposta de traslladar el Parlament a les Glòries. "Ja sabem que volen tancar-lo", ha ironitzat

Votar Forn com manera de "frenar" la repressió

Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, ha explicat que fa vint anys que viuen al barri de Gràcia. "És un barri molt divers. A les places sempre hi ha criatures jugant i carrers sense cotxe. Hi ha molta diversitat de cultures i de llengües. Hi conviuen la festa, la quotidianitat i el comerç petit", ha remarcat Masvidal, que ha definit com a "feble" aquest equilibri existent al barri. "Lamentablement, el passeig d'aquest diumenge l'he fet sola", ha apuntat sobre la presència de Forn a la presó des del 2017.
 

Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, aquest diumenge a la Plaça del Sol de Gràcia Foto: Junts per Catalunya


"Jo no vull ser la veu del Joaquim, perquè ell té veu i ni la Junta Electoral ni el Tribunal Suprem el faran callar", ha assenyalat Masvidal. "El Joaquim és el candidat de JxCat a l'alcaldia, suma aptituds i talents per ser l'alcalde que la ciutat es mereix. Junts podem aconseguir aquest canvi, i que d'una vegada per totes la paraula progressisme suposi transformacions reals, no etiquetes que es posen alguns", ha recalcat.

La dona de Forn ha carregat contra els qui "accepten la repressió" en considerar que l'exconseller d'Interior no pot ser alcalde. "L'alcalde serà el Joaquim si la gent el vota. És una persona de consens, que reparteix tasques, que fa avaluació dels progressos i dels projectes. És conscient de la seva situació i per això ha fet un equip potent que arribarà on ell no pugui arribar. La millor manera que l'Estat vegi que no ens resignem, la millor manera de frenar el retrocés és votar aquells a qui l'Estat vol fer desaparèixer", ha remarcat Masvidal, que ha elogiat el paper d'Artadi.

L'Estat "lluita" contra Barcelona

Ferran Mascarell, número quatre de la llista, ha assegurat que se sent "gracienc" en els seus anys com a regidor socialista. "Aquí vaig entendre com funciona una ciutat. Si un entorn té una societat civil forta, segur que funciona", ha apuntat Mascarell, que ha apostat per la col·laboració "entre la societat civil i la gent". La primera palanca, ha dit, és el teixit social, i la segona és l'Ajuntament. "El projecte de ciutat no hi és, i això fa que no avanci. És el que ha passat els últims quatre anys", ha indicat.
 

Ferran Mascarell, aquest diumenge durant el míting de JxCat a la Plaça del Sol de Gràcia Foto: Junts per Catalunya


L'exconseller de Cultura ha definit com a "fracàs total, radical i absolut" les polítiques de Colau en habitatge, seguretat i mobilitat. "El problema de Barcelona no és la gent que es belluga per la ciutat, sinó els cotxes que vénen de fora", ha apuntat Mascarell, que ha definit JxCat com la candidatura que té "projecte" per a la ciutadania. "I això passarà amb l'alcalde Joaquim Forn i l'alcaldessa Elsa Artadi", ha dit, textualment. Si a Forn no el "deixen" ser alcalde, Artadi ocuparà el seu lloc, si tenen opcions de manar.

Mascarell ha estat molt crític amb l'Estat, perquè "lluita contra Barcelona". "JxCat representa la col·laboració amb la societat civil, un projecte per a Barcelona i la lluita contra un Estat que és profundament lesiu per als nostres interessos", ha recalcat el número quatre de la llista, que ha situat les llibertats i el "bon govern" com a prioritats. "Farem un Ajuntament profundament just", ha reivindicat, al mateix temps que ha subratllat que estan en disposició de guanyar les eleccions a la capital.
Arxivat a