Tito Álvarez i el conflicte del taxi entren a la campanya de la CUP Barcelona

Cesc Roca, taxista i vicepresident del sindicat Élite Taxi, és el número deu de la candidatura que encapçala Anna Saliente, que fa seva la lluita contra el "capitalisme salvatge" d'Uber

Tito Álvarez, a l'acte de campanya de la CUP Capgirem Barcelona aquest dissabte a la plaça del Taxi.
Tito Álvarez, a l'acte de campanya de la CUP Capgirem Barcelona aquest dissabte a la plaça del Taxi. | Pol Solà / ACN
12 de maig del 2019
"Jo vaig rebre. Vaig rebre de valent l'1 d'octubre. I ho he de reconèixer, vaig votar que no. Però vull decidir. No vull que uns polítics dirigits i pagats per les multinacionals em treguin el dret a decidir el meu futur i el futur del meu poble". Amb aquestes paraules i enmig d'una ovació, Tito Álvarez tanca la seva intervenció al míting de la CUP Capgirem Barcelona d'aquest dissabte al vespre al barri del Camp de l'Arpa de la capital catalana.

Des de la plaça del Taxi -no podia ser d'una altra manera- el mediàtic portaveu del sindicat Élite Taxi es posa ràpidament el públic a la butxaca: "Jo no em presento per cap partit, però sí que diré que cada dia hi ha menys taxistes del PP i cada dia hi ha menys taxistes que escolten la COPE", confessa somrient i satisfet al centenar de persones que l'escolten amb atenció.

Álvarez, que es declara "no independentista", és el convidat estrella i la gran sorpresa del míting de la CUP . La formació anticapitalista, durant la campanya de les eleccions municipals, està fent seves les reivindicacions i la lluita des del carrer del sector del taxi contra la multinacional Uber, i de fet, Cesc Roca, el número deu de la candidatura que encapçala Anna Saliente, és taxista i vicepresident del sindicat Élite a Barcelona.

"El capitalisme salvatge que ens volen imposar"

"Uber vol que els conductors siguin com un robot: els hi treuen tota la personalitat, els paguen un sou de merda i els tenen esclavitzats. Això és Uber!", afirma Álvarez enmig dels aplaudiments de la plaça. I avisa que a San Francisco els conductors de la plataforma ja han de dormir als cotxes: "Això és Uber, això és Airbnb, això és Deliveroo, això és Glovo i tota aquesta merda de capitalisme salvatge que ens volen imposar", insisteix.

El conflicte del taxi és un dels exemples que la CUP posa sobre la taula per criticar el model, segons la formació, "especulatiu i neoliberal" de la ciutat i denunciar que "Barcelona no està en venda". Per això compten amb el testimoni d'Álvarez, perquè parla en primera en primera persona: "No us deixeu enganyar. Jo sóc un afectat per la hipoteca, he estat sense sostre i he estat desnonat dues vegades i mai em doblegaré davant dels bancs o d'aquest capitalisme".
 
Cesc Roca, una de les revelacions de la CUP Barcelona

La intevenció de Tito Álvarez agrada l'auditori, però qui realment convenç i fa aixecar el públic és Cesc Roca. El número deu de la CUP Capgirem Barcelona és, amb permís de Saliente, una de les revelacions de l'inici de la campanya electoral de la formació anticapitalista: parla clar i sense embuts.

 

Cesc Roca, al costat de Tito Álvarez, Maria Rovira, Marc Cerdà i Anna Salinete. Foto: Roger Arnau

 


Just l'endemà que Uber hagi sortit a Borsa amb un valor de 80.000 milions d'euros, Roca envia un missatge a la multinacional nord-americana: "Uber, quatre matats que condueixen un cotxe groc i negre us hem aturat a la nostra ciutat, us hem aturat al nostre país i us aturarem a Europa, perquè, ara, aquests bojos anirem a jugar al vostre terreny, a guanyar-vos amb els vostres àrbitres i a ensenyar-vos el que és la raó i la dignitat", conclou el candidat cupaire mentre escolta satisfet la reacció entusiasta dels militants i simpatitzants de la CUP reunits a la plaça del Taxi de Barcelona.
Arxivat a