Iglesias, dues hores amb Colau i 30 minuts amb Podem

El líder de la formació morada elogia la gestió de la candidata de Barcelona en Comú en el míting de Nou Barris abans d'una visita llampec a un centenar de militants del seu partit a Catalunya

Pablo Iglesias i Ada Colau, al míting d'aquest dissabte a Nou Barris.
Pablo Iglesias i Ada Colau, al míting d'aquest dissabte a Nou Barris. | Podem Barcelona
11 de maig del 2019
Actualitzat a les 17:52h
A les 14.55 hores, Pablo Iglesias desapareix. Acaba de prestar-se, resignadament, amb un somriure educat (i forçat), a una bateria de fotografies amb el centenar de militants de Podem que s'havien reunit a la Nau Bostik de Barcelona. El fenomen fan no ha desaparegut a les bases de la formació morada. Iglesias, que mai ha acabat de pair tanta popularitat, assumeix que és el líder. Només s'ha estat 30 minuts amb les bases del seu partit, pilotades pel Noe Bail, secretària general a Catalunya. A fora esperen tres grans paelles. Arròs per a tothom, menys per a Iglesias. Té el taxi a la porta i tornarà a Madrid amb tren. A correcuita. "Està molt sol·licitat", diu un membre de l'organització de Podem, gairebé amb la voluntat d'excusar-lo.

A una militant menys contemporitzadora li costen d'entendre tantes presses: "És una vergonya". Calma, li demanen representants del partit. "Vam saber que venia en Pablo ahir a les vuit del vespre", recalquen les veus tranquil·litzadores des de la porta de sortida. El que no sap la militant enfadada és que l'equip d'Iglesias s'havia esmerçat a canviar els bitllets de l'AVE per ser a l'acte del partit, ni que fos mitja hora.
 
Missatge a Sánchez, elogis a l'alcaldessa

Mitja hora ha estat temps suficient per enviar un missatge a Pedro Sánchez en plenes negociacions per a la investidura: "Hem vingut a tacar-nos les mans i canviar les coses des de dins". Iglesias vol un govern de coalició a Espanya. Entrar a l'executiu i estirar el PSOE cap a l'esquerra. Ho repeteix als militants de Podem, i els adverteix per si les negociacions amb Sánchez fructifiquen: quan s'arriba a les institucions "s'han d'assumir certes contradiccions".

Iglesias ha arribat més tard del que estava previst a la Nau Bostik. Les dues hores llargues del míting dels comuns al barri de la Prosperitat (Nou Barris) és el motiu que explica l'endarreriment. Un míting amb un públic molt més nombrós -Colau s'hi jugat l'alcaldia i, qui sap, si el futur dels comuns- i que ha començat amb un clàssic ja de la campanya, el Bella ciao cantat pel Cor Rebel de Barcelona, amb Iglesias a un extrem de l'escenari, intentant no desafinar. No desafina, però tampoc excel·leix.
 

Pablo Iglesias, al costat de Noe Bail, secretària general de Podem Catalunya, a la Nau Bostik. Foto: Podem Catalunya


El líder de Podem es troba més còmode arengant les masses. És un orador excel·lent, el millor teloner possible per Colau a Nou Barris. I Iglesias s'ha entregat a la causa. Elogis a dojo a la gestió de Colau -"El Sí se puede és avui una política de govern verificada", ha recalcat- i advertències als votants socialistes per la connivència del PSC amb Manuel Valls, dipositari dels "interessos econòmics" que busquen, al seu entendre, un relleu a l'alcaldia de Barcelona. Per Iglesias, Colau i Podem són els millors representants dels "barris i la consciència de classe".

Iglesias fa temps que va entendre que, a Barcelona i Catalunya, els comuns disposen del protagonisme, i són l'extensió germana del projecte de Podem. Ja va entregar el partit a Xavier Domènech i després es va fer representar per un amic de sempre, Jaume Asens. La marca Podem disposa d'un protagonisme secundari en la política catalana. Ho ha demostrat aquest dissabte el mateix Iglesias. Amb el temps limitat, dues hores per a Colau, 30 minuts per a Podem.
Arxivat a