Iglesias crida els votants d'ERC i el PSC a assegurar amb Colau les «polítiques progressistes»

El líder de Podem elogia la gestió dels comuns a l'Ajuntament de Barcelona i crida des de Nou Barris a mobilitzar els "interessos de classe"

Pablo Iglesias, en el míting de Barcelona en Comú d'aquest dissabte a Nou Barris.
Pablo Iglesias, en el míting de Barcelona en Comú d'aquest dissabte a Nou Barris. | Barcelona en Comú
11 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:10h
Els comuns estan decidits a fer una campanya diferent. Diferent de la resta de partits i de la que van firmar el 2015, quan es tractava d'irrompre al mapa municipal de Barcelona. Però fa quatre anys van demanar el suport de Pablo Iglesias el primer dissabte de cursa electoral a Nou Barris, i en aquesta campanya han calcat el calendari. El líder de Podem ha tornat a la mateixa ubicació per contribuir a l'impuls de la candidatura d'Ada Colau. I ha enviat un missatge als votants d'ERC i el PSC per assegurar amb Colau "les polítiques progressistes".

Iglesias, que aspira a formar un govern de coalició amb el PSOE -com ha repetit aquest dissabte-, només apareixerà un cop en la campanya de les municipals a Barcelona. Però a Nou Barris hi té un públic fidel, com Colau. Tots dos, fins i tot s'han animat a cantar amb el Cor Rebel de Barcelona en Comú. Davant una militància incondicional, el líder de Podem ha elogiat la gestió dels comuns a l'Ajuntament de Barcelona i ha cridat a mobilitzar els "interessos de classe" per davant dels "interessos econòmics", que són representants, com ha detallat, per Manuel Valls. "Podeu estar orgullosos de tenir una alcaldessa com Ada Colau".
 
La referència de l'esquerra alternativa a Espanya ha afirmat que la candidata de Barcelona en Comú ha convertit en realitat una consigna: "El Sí se puede és avui una política de govern verificada". Iglesias ha citat des de les polítiques d'habitatge fins al dentista municipal per aplaudir la feina dels comuns. "Així es governa. Barcelona ha demostrat que governar no és només gestionar".

Janet Sanz carrega contra el PSC

La regidora de Nou Barris i tinent d'alcalde de Barcelona, Janet Sanz, s'ha encarregat de dirigir els dards al PSC, que històricament havia aconseguit nombrosos suports a Nou Barris. Sanz ha recordat al públic congregat a la plaça Ángel Pestaña que els socialistes tenen com a prioritat defensar els "poderosos i els lobbys". La número tres de la llista de Barcelona en Comú ha apuntat que "per culpa dels socialistes s'han perdut habitatges assequibles" i no s'ha pogut fixar una "regulació dels lloguers abusius". "Per tot això, els que cridàveu 'Amb Rivera, no', ara heu de dir 'Amb Ada, sí", ha afirmat Sanz per dirigir-se als votants socialistes.

La regidora, que ha precedit Cristina Fallaràs, número 38 de la llista, en el míting dels comuns, ha volgut detallar l'obra de govern i ha contraposat la feina feta a les proclames dels rivals electorals. "Sabeu tot el que hem fet. I, en canvi, hi ha altres que només venen a Nou Barris quan hi ha eleccions", ha recalcat Sanz. "Algunes no es coneixen ni les línies de metro", ha reblat, en referència a la número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi.
 

Janet Sanz, amb Rosa Rísquez, activista de Nou Barris, al míting d'aquest dissabte de Barcelona en Comú. Foto: Barcelona en Comú


Lucía Martín, exdiputada al Congrés i una de les principals incorporacions de la llista de Barcelona en Comú, ha acusat Elsa Artadi de ser "hipòcrita" per les declaracions en relació als problemes d'habitatge. "El partit d'Elsa Artadi han posat catifes vermelles a les entitats financeres i els fons d'inversió. Em venen ganes de fir-li que com es pot ser tan hipòcrita", ha subratllat Martín, que ha recordat que CiU va ser la primera formació que va contribuir a "facilitar els desnonaments exprés".

La dirigent dels comuns també ha assenyalat Jaume Collboni, candidat del PSC, a qui ha retret la inacció dels governs socialistes de Barcelona en matèria d'habitatge assequible. "Són responsables de les polítiques que avui ens afecten", ha apuntat Martín. "On són els pisos públics, senyor Collboni?", s'ha preguntat.
Arxivat a