Graupera obvia Puigdemont i busca el cos a cos amb Artadi per la gestió del procés

El cap de llista de Barcelona és Capital, sobre l'1-O: "El mínim que podem exigir a la classe política és que ens expliqui la veritat sobre aquells dies i que es faci càrrec de la seva responsabilitat"

11 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:46h
Jordi Graupera, aquest dissabte al migdia al Mercat del Ninot de Barcelona.
Jordi Graupera, aquest dissabte al migdia al Mercat del Ninot de Barcelona. | Roger Arnau
Jordi Graupera fa una crida a Elsa Artadi i a la resta de la classe política catalana a "fer-se càrrec" de les decisions que es van prendre durant les setmanes prèvies i posteriors a l'1-O. El cap de llista de Barcelona és Capital a les eleccions municipals del 26-M considera que en ple període electoral és bo que la ciutadania sàpiga la veritat, perquè, segons Graupera, durant aquelles setmanes "es van prendre les pitjors decisions que s'han pres en aquest país durant molt de temps". ​

Des del mercat del Ninot, al barri de l'Esquerra de l'Eixample, l'alcaldable de Barcelona és Capital ha assegurat aquest dissabte al migdia que "el problema de l'1 d'octubre és que les coses que es deien públicament no eren les mateixes que es deien a porta tancada" i ha demanat "començar a airejar-ho perquè la ciutadania sàpiga que va ser així". En aquest sentit, Graupera ha estat contundent: "El mínim que podem exigir a la classe política és que ens expliqui la veritat sobre aquells dies i que es faci càrrec de la seva responsabilitat i que fem rendició de comptes", ha afirmat.

El candidat ha centrat el cos a cos en Artadi, però ha insistit que "no només es tracta d'ella". Graupera ha parlat "d'una generació de polítics", citant Pere Aragonès, Roger Torrent, Elisenda Alamany i Neus Munté (de qui ha dit que preguntaria "perquè a l'estiu del 2017 va decidir abandonar el govern, quan l'executiu encarava el moment clau del referèndum"), però això sí, Graupera ha obviat Carles Puigdemont, aleshores president del Govern i que era qui tenia la màxima responsabilitat, i també Clara Ponsatí, que tanca la llista de Barcelona és Capital i que a l'octubre del 2017 era consellera d'Ensenyament i s'asseia al consell executiu. Artadi era directora general de Coordinació Interdepartamental a Presidència.

Graupera ha afirmat que "està passant una cosa perversa en el nostre sistema polític", que, segons el candidat, "està relligant l'ambició d'aquesta classe política a uns valors i idees de rendició i reculada". El candidat ha assegurat que "se'ls està fent una oferta molt difícil de rebutjar: si compren el nou marc de rendició tindran una carrera política de quinze anys", ha apuntat l'alcaldable. 

Graupera considera "una bona notícia" que Artadi no el negui

El cap de llista de Barcelona és Capital ha fet aquestes declaracions un dia després de acusar Artadi, número dos de la llista de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, d'haver preparat la suspensió de la DUI abans de l'1-O. El cap de llista de Barcelona és Capital no ha volgut valorar la resposta d'Artadi, que aquest divendres va criticar Graupera per voler tenir un "protagonisme" que no va tenir en el seu moment. 

L'alcaldable de Barcelona és Capital, això sí, ha enviat un altre missatge: "Artadi no ha negat el que vaig explicar i a mi això em sembla una bona notícia, perquè una mentida hauria estat més problemàtica". Graupera ha afegit que la candidata de JxCat "necessita els seus dies per poder-se explicar" i ha insistit que creu que "és bo que ho faci" per poder contrarestar versions.
 
El candidat també ha respost als qui l'acusen d'oportunista per haver explicat ara, en campanya, uns fets de fa un any i mig: "No és la primera vegada que ho explico, ho he anat explicant des de l'octubre del 2017", ha apuntat el cap de llista de Barcelona és Capital que ha afegit que ho ha anat fent "amb versions menys detallades per evitar que, en un context de repressió policial, les coses que explicava s'usessin contra els encausats".

En aquest sentit, Graupera ha insistit que sempre ha estat "molt curós amb les coses que es fer  van aquelles setmanes" i ha remarcat que "això és una cosa que tota la classe social, civil i política del país ha assumit amb gran responsabilitat", ha conclòs.
Arxivat a