Roger Español votarà la CUP «convençudíssim»

El número cinc del Front Republicà al 28-A assisteix a un míting d'Anna Saliente, però reconeix que la coalició d'Albano Dante Fachin "ben aviat traurà el cap i s'aixecarà una altra vegada"

Roger Español, aquest divendres en un acte de campanya de la CUP Capgirem Barcelona.
Roger Español, aquest divendres en un acte de campanya de la CUP Capgirem Barcelona. | Roger Arnau
11 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:05h
"Jo no demano el vot per a ningú, però sí que puc dir que votaré la CUP, convençudíssim". Roger Español ho té molt clar. Només dotze dies després de les eleccions del 28-A, el número cinc del Front Republicà a les eleccions espanyoles assisteix al míting de la CUP Capgirem Barcelona al Fort Pienc. Español, això sí, ho fa sense cap protagonisme i assegut a la penúltima de les deu files de cadires que la formació anticapitalista ha col·locat a la plaça del mercat municipal.

"He vingut perquè soc del barri, m'interessa tot el que hi incumbeix i, evidentment, la CUP és el que més s'acosta al que nosaltres dèiem des de Front Republicà", explica Español a NacióDigital. I afegeix que "l'opció que ha triat la CUP de recuperar el sobiranisme des dels ajuntaments i des dels barris és molt vàlida". Reconeix que la coalició liderada per Albano Dante Fachin també intenta "posar-hi una altra pota".

El míting, que reuneix un centenar de persones, és l'acte electoral central del nucli de la CUP de l'Eixample Dret, que inclou els barris del Fort Pienc, la Sagrada Família i la Dreta de l'Eixample. Diverses vegades, durant tot el vespre, es reivindica la lluita de l'1-O i es recorden la resistència i les càrregues policials a l'Escola Ramon Llull, situada a només 850 metres de la plaça del Fort Pienc. Curiosament, però, en cap moment ningú sembla ser conscient que Español, a qui aquell dia li va canviar la vida, és assegut entre el públic i escolta, atentament, les paraules de l'alcaldable de la CUP Anna Saliente i de l'actual regidora Maria Rovira.

Español no participarà "activament" a la campanya del 26-M

Español defuig -voluntàriament- el protagonisme. Assegura que no participarà activament a cap acte de la campanya de les eleccions municipals: "Ja en vaig tenir prou, de moment", explica el músic somrient i reconeix que ni la CUP ni cap altra força política li ha demanat el seu suport. Tot i així, no s'amaga i afirma decidit que des d'ara fins el 26-M donarà "tot el seu suport", com un ciutadà més, a la candidatura que encapçala Saliente.

 
"M'agrada la feina que la CUP està fent al barri amb les agrupacions de joves i, sobretot, estic completament d'acord amb la reivindicació de fer les coses des de baix, des dels carrers", destaca Español després d'escoltar el discurs convençut de la cap de llista de la CUP Capgirem Barcelona.

En aquesta ocasió, el candidat del Front Republicà als comicis del 28-A és un ciutadà més, tot i que confessa que, juntament amb Albano Dante Fachin, estan "preparant moltes coses" i reconeix que està convençut que "ben aviat sortiran moltes dates" (qui sap si la convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya) on el Front Republicà "podrà treure el cap i aixecar-se una altra vegada", explica satisfet Español un cop ja s'ha acabat el míting.
 
Arxivat a