Bou proposa «desfilades periòdiques» de les forces armades a Barcelona

El candidat del PP assenyala que això seria un senyal de "normalització" en la relació entre Catalunya i l'Estat

Josep Bou, aquest dissabte davant la caserna del Bruc.
Josep Bou, aquest dissabte davant la caserna del Bruc. | PP de Catalunya
11 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:15h
Avui hi ha cerimònia de jura de bandera a la caserna del Bruc de Barcelona. Un esdeveniment que el candidat del PP a les eleccions municipals no ha desaprofitat. En una compareixença informativa davant de la caserna, Bou ha reclamat que l'Estat es fes "més present a Catalunya" i una manera de fer-ho seria que hi hagués "desfilades periòdiques dels tres cossos de les forces armades a Barcelona". Una iniciativa que també es podria estendre a altres ciutats, "com Girona", ha afegit l'alcaldable. Això seria un senyal de "normalització" en la relació entre Catalunya i l'Estat.

Bou ha afirmat que volia fer "un homenatge" a la tasca dels militars i ha recordat que l'Armada espanyola "ha salvat 15.000 vides a la Mediterrània", un fet que, segons ell, "Ada Colau no vol que se sàpiga". El candidat conservador ha afirmat que tenia una "mala notícia per Colau, Elsa Artadi i Ernest Maragall", que era que "aquesta no serà la darrera jura de bandera a Barcelona perquè Barcelona mai serà capital d'una república".

L'alcaldable ha fet una defensa encesa de l'exèrcit i ha assegurat que són els únics "disposats a donar la vida per Espanya". Ha recordat que a vegades "algú d'ells torna amb una caixa de pi embolcallada amb la bandera" i ha dit que això mereix un respecte. Ha recordat que ell va ser boina negra, cavaller legionari paracaigudista, un cos diferent a la Legió i que té com a crit de guerra el català Desperta Ferro!

Josep Bou ha proposat també, per fer més visible l'Estat a Catalunya, que hi hagi delegacions dels principals museus espanyols a Barcelona: una del Prado a l'actual seu del Banc d'Espanya a la plaça de Catalunya i una del Reina Sofia a l'edifici de Correus. En aquest darrer cas, seria una mesura per tenir "obra de Dalí a Barcelona".  

A pocs metres d'on parlava l'alcaldable del PP, com si estigués vigilant, es veia l'estàtua al Timbaler del Bruc, que dona nom a la caserna i, segons la llegenda, va fer escapar les tropes napoleòniques a la Guerra del Francès.   
Arxivat a