Puigdemont reclama suport per fer «veritable pressió democràtica» a Europa a favor del diàleg

El candidat de Junts per Catalunya a les eleccions del 26-M reclama "sortir a guanyar" i situa el poble de Catalunya com "l'avantguarda democràtica" d'Europa

Míting de Junts per Catalunya a Igualada
Míting de Junts per Catalunya a Igualada | Junts per Catalunya
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:44h
Carles Puigdemont, candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions europees, s'ha connectat en directe des d'Eslovènia al míting que ha celebrat aquest divendres la seva formació política a Igualada, un dels principals bastions municipals que té al país. Puigdemont, acompanyat al final de la intervenció per Ivo Vajgl, exministre d'Afers Estrangers eslovè i eurodiputat, ha demanat suport el 26-M per tal de fer "veritable pressió democràtica" a favor del diàleg des de les institucions europees. Vajgl ha situat Catalunya com a exemple de "lluita per la democràcia i la llbertat". 

Puigdemont ha indicat que Europa "és el futur", perquè és un "somni compartit" amb molts altres "pobles europeus". "Allà on anem la gent ens escolta, potser més que a l'Estat. Aquest és el camí, fer-nos escoltar", ha ressaltat l'expresident de la Generalitat, que ha recordat les "dificultats" -detencions, euroordres, vetos electorals- que ha patit l'exili durant un any i mig. "Ara anem a guanyar. Anem a continuar guanyant, a guanyar per Catalunya. Que ningú pugui dir que allò que vam fer l'octubre del 2017 ens hagi de fer amagar", ha ressaltat el dirigent independentista.

"El poble de Catalunya és a l'avantguarda democràtica d'Europa, i vosaltres [la ciutadania] sou els millors ambaixadors que té el país", ha remarcat Puigdemont, que en tot moment ha destacat l'organització de l'1-O. "Anem a Brussel·les a posar l'agenda catalana moderna al continent", ha destacat l'expresident, que ha indicat que "cap soldat de l'Estat" podrà aturar "la veu de Catalunya". "Ho tenim a tocar", ha apuntat el màxim dirigent de JxCat, que ha indicat que la "veritable pressió democràtica" per obtenir un "diàleg" només passa per votar la seva candidatura.