Saliente ataca Maragall: «Ja treballava com a assessor dels alcaldes franquistes»

La cap de llista de la CUP critica que Colau "no ha pogut revertir el model especulatiu de Barcelona" i assegura que "l'Ajuntament avui només és l'executor de les polítiques que dicten les elits"

Anna Saliente, aquest divendres a la tarda al barri de Fort Pienc de Barcelona.
Anna Saliente, aquest divendres a la tarda al barri de Fort Pienc de Barcelona. | Mar Vila / ACN
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:51h
Anna Saliente ataca Ernest Maragall a qui acusa d'haver treballat com a assessor dels alcaldes franquistes. La cap de llista de la CUP ha denunciat que l'actual model de Barcelona que, segons ella, vol convertir la capital catalana en un "parc temàtic" al servei de "l'acumulació de la riquesa de les elits" és l'herència de la gestió dels alcaldes de la dictadura, un model "pel que ja treballaven com a assessors els germans Maragall als anys 70", ha afirmat la candidata anticapitalista, abans d'afegir que "amb Porcioles ja hi eren".  

Des del míting de la CUP Capgirem Barcelona a la plaça del Fort Pienc, al districte de l'Eixample, Saliente ha assegurat que "si no es posa fre a l'ofensiva de la màfia dels especuladors, dels bultors de la banca i de les empreses sense escrúpols que dediquen els seus pisos al lloguer turístic", els barcelonins estaran "condemnats a abandonar aquesta ciutat que esdevindrà un parc temàtic construït amb l'únic objectiu de l'acumulació de la riquesa de les elits", ha apuntat.

"Aquest és el futur que volem?", ha preguntat la candidata de la formació anticapitalista que ha reclamat que "cal fer-se fortes a les institucions, però sobretot, al carrer, que és l'ADN de la CUP". Saliente ha afirmat que "l'actual model de la ciutat no forma part del passat, no ha començat durant aquest últims quatre anys, ni tampoc va començar l'any 92", com, segons la candidata, "intenten fer creure alguns partits polítics".

Segons l'alcaldable de la CUP, el model de ciutat "s'entronca directament en el model dels alcaldes franquistes, un model pel que ja treballaven com a assessors els germans Maragall als anys 70" i ha recordat que "Pascual Maragall va condecorar amb la medalla d'or de la ciutat a l'exalcalde Josep Maria Porcioles l'any 1983". En aquest sentit, Saliente ha afirmat que "la Barcelona Olímpica no la podem entendre d'una manera que no sigui com la continuïtat de la gestió franquista que ja comença l'especulació urbanística de la ciutat lligada als grans esdeveniments del congrés eucarístic del 1952", ha conclòs. 

L'alcaldable de la CUP també carrega contra Colau

La cap de llista cupaire a les eleccions municipals del 26-M també ha carregat contra Ada Colau: "Diguem-ho clar el projecte de Barcelona en Comú no ha pogut revertir el model especulatiu que tenim avui", ha afirmat Saliente, que ha assegurat que "la Barcelona actual avui només és per a aquells que poden pagar més". Així, la candidat anticapitalista ha proclamat que "cal portar les institucions no cap al canvi, sinó cap a la ruptura amb el règim de la Barcelona neoliberal".

Saliente ha assegurat que "l'Ajuntament de Barcelona avui només és l'executor de les polítiques que dicten les elits" i ha remarcat que "s'ha de governar en contra de les elits i a més destruir-les", perquè, segons la cap de llista de la CUP "la seva acumulació de capital és la que condemna els barcelonins a la misèria".

La CUP fa seves les reivindicacions de l'Eixample Dret

Als barris del Fort Pienc, la Sagrada Família i l'Eixample Dret la CUP va sumar 4.971 vots a les eleccions municipals del 2015, una xifra que la formació anticapitalista vol superar el pròxim 26 de maig. També han participat al míting diverses associacions d'aquests barris com el Casal Xiroc, el Casal de Joves la Dreixa, el sindicat Sindillar, la Comissió d'afectats per les obres de la Sagrada Família i el Grup d'habitatge de l'Eixample Dret, entre d'altres.

A l'acte, que ha reunit un centenar de persones a la plaça del Fort Pienc, també hi ha participat Xabier Blanch, candidat a conseller de districte de CUP Capgirem Barcelona. Blanch ha anunciat que la CUP Eixample Dret reclama l'expropiació de la plaça de toros Monumental perquè "no els representa" i per "evitar que els lobys econòmics converteixin aquest espai en l'enèsim centre comercial de la ciutat", ha afegit. 

Blanch, a més, ha recordat que una de les principals problemàtiques de l'Eixample és l'accés a l'habitatge. En aquest sentit, ha posat sobre la taula dues dades: "Només hi ha 152 habitatges de protecció oficial i el preu mitjà del lloguer ja ha ascendit fins als 1.100 euros al mes", ha destacat. 

 
 
Arxivat a