Maragall retreu a Colau des de Soto del Real «ambigüitat» en la lluita contra la repressió

La número dos a les europees, Diana Riba, assenyala que Junqueras serà "el primer pres polític català" al Parlament Europeu

Ernest Maragall i Diana Riba, a les portes de Soto del Real
Ernest Maragall i Diana Riba, a les portes de Soto del Real | ERC
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:29h
En el primer dia de campanya i just després de visitar Oriol Junqueras i Raül Romeva a Soto del Real, l'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha seguit llançant dards contra Ada Colau, com ja va fer en l'arrencada de la campanya aquest dijous a la nit. El candidat republicà s'ha compromès a fer de la capital catalana "un buc insígnia de la batalla per la llibertat i la democràcia" en contrast amb "l'ambigüitat i la manca de compromís" amb el que considera que s'ha governat Barcelona en aquesta matèria malgrat que els comuns han defensat l'alliberament dels presos polítics. 
 
Maragall, que no s'ha pogut reunir amb Joaquim Forn perquè estava atenent una visita però que sí que ho farà en les pròximes setmanes, ha insistit que Barcelona ha de liderar aquest combat a escala europea i fer-ho "sense embuts". Segons l'alcaldable, tant Junqueras com Romeva han demanat que traslladi el missatge de que cal sortir "a guanyar" en nom seu el pròxim 26 de maig. 

La número dos de Junqueras a les europees, Diana Riba, ha lamentat que porti ja un any  mig en què les visites a la presó formen part de la quotidianitat i ha recordat com la judicialització segueix incidint diàriament en la política. "Si seguim així, portarem el primer pres polític català al Parlament Europeu i això està lluny de la salut democràtica de tot un país", ha alertat. En aquest sentit, ha recordat la "finestra" que pot suposar el paper que hauran de desenvolupar a Brussel·les.

Ernest Maragall: "Seria una bona idea que Iceta col·laborés en la posada en llibertat dels presos i el retorn dels exiliats"

En un moment en què la política espanyola està pendent de la designació del líder del PSC, Miquel Iceta, com a senador autonòmic perquè assumeixi la presidència del Senat, Maragall ha afirmat que estan entre "sorpresos i indignats" per l'actitud del govern de Pedro Sánchez. "Ens sembla increïble que se segueixin enviant missatges de repressió. Seria una bona idea que Iceta col·laborés en la posada en llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. Té la possibilitat, la influència i la responsabilitat", ha sentenciat. 
Arxivat a