Graupera acusa Artadi de preparar la suspensió de la DUI ja abans de l'1-O

La candidata de Junts per Catalunya afirma que el candidat de Barcelona és Capital només busca un "protagonisme" que no va tenir

Candidat de Barcelona és Capital, Jordi Graupera
Candidat de Barcelona és Capital, Jordi Graupera | Bernat Cedó
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:10h
"Elsa Artadi em va demanar, dos dies abans del referèndum, que escrigués una suspensió de la DUI". Aquest és el dard enverinat que el candidat de Barcelona és Capital, Jordi Graupera, va llançar aquest dijous al vespre, durant l'acte d'inici de campanya al local de la seva formació, a la candidata de Junts per Catalunya, Elsa Artadi. En aquell moment previ al referèndum de l'1 d'octubre, Graupera havia rebut l'encàrrec, per part de l'estat major, per tal que redactés, amb altres personalitats del món acadèmic, esborranys de la declaració d'independència al Parlament.

Ara, segons ha anunciat Graupera, és el moment de començar a destapar algunes coses. "Evidentment, m'hi vaig negar", ha assegurat en referència a la petició d'Artadi, que era directora general a Presidència a les ordres de Carles Puigdemont. Segons ell, es van estar "més d'una hora discutint" i finalment, per intervenció d'altres persones de l'estat major, la petició d'escriure una suspensió de la DUI no va tirar endavant. 

Graupera ha denunciat que Artadi representa el "sottogoverno del palau de la Generalitat" que ja sabia que, abans de l'1-O, l'objectiu d'aquella mobilització "no era pas un referèndum d'autodeterminació, sinó una operació de comunicació política pensada per disputar-se l'hegemonia".

El candidat de Barcelona és Capital ha carregat contra els partits tradicionals, i ha afirmat que aquests només busquen "l'aprofitament institucional" i no "defensar la llibertat d'aquest país". Així mateix, els ha recriminat que tampoc hagin volgut participar en el procés de primàries, i ha afirmat que Artadi no té "cap idea" de Barcelona.