Un jutge de Barcelona decidirà sobre el confinament de Tamara Carrasco a Viladecans

L'Audiència Nacional manté la mesura cautelar malgrat no investigar-la per terrorisme

Tamara Carrasco
Tamara Carrasco | Adrià Costa
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:32h
El jutjat d'instrucció 24 de Barcelona serà el competent per instruir la causa contra Tamara Carrasco, la membre dels CDR que està sent investigada per desordres públics, i que actualment està confinada -per ordre de l'Audiència Nacional- a Viladecans (el Baix Llobregat).

Malgrat que no va ser finalment investigada per terrorisme, l'Audiència va dictar contra ella una dura mesura cautelar. No pot sortir del seu municipi, si no és amb permisos puntuals sol·licitats expressament. Tamara Carraco, de la mateixa manera que ho van intentar amb Adrià Carrasco -exiliat a Bèlgica-, va ser detinguda per la Guàrdia Civil, a petició de la Fiscalia, arran d'un informe en què l'institut armat li atribuïa ser una de les principals dirigents dels CDR, i presumptes delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició. Poc després, però, l'Audiència Nacional va deixar-la d'investigar perquè no veia indicis d'aquests delictes, i va remetre la competència de la investigació a jutjats ordinaris de Catalunya.

Els fets que s'atribueixen a Carrasco se circumscriuen, segons el jutjat d'instrucció 24 de Barcelona, a la difusió a través de les xarxes socials d'un missatge d'àudio de poc més de cinc minuts, en què presumptament es difonia i s'instava a tallar carreteres. Alguns d'aquests talls, precisa la resolució d'incoació de la causa, van ser comesos a l'avinguda Meridiana i la Diagonal de Barcelona, així com l'estació de Sans. És per aquest motiu que el jutjat barceloní, i no el de Gavà, serà el que finalment instruirà la causa. 

Ara, el jutjat d'instrucció 24 de Barcelona serà l'encarregat de determinar si manté vigent la mesura cautelar d'impedir que Carrasco surti de Viladecans.
 

Resolució de l'Audiènci... by on Scribd