Descens de passatgers al metro de Barcelona en una nova jornada de vaga

Les validacions baixen un 18% entre les set i les nou del matí i un 14% entre les cinc i les nou

Passatgers en una andana del metro
Passatgers en una andana del metro | ACN
NacióDigital
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:20h
La convocatòria de vaga al metro de Barcelona ha provocat un descens de passatgers. Segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) el nombre de validacions ha caigut un 18% entre les set i les nou del matí i un 14% entre les cinc i les nou.

TMB parla d'"aglomeracions" a les andanes i als combois i informa que a partir de les set del matí s'han fet regulacions intermitents a alguns enllaços, com el de La Sagrera, Sagrada Família i Verdaguer.

La primera de les aturades s'ha fet de 6 a 10 hores i es tornarà a repetir entre les 16 i les 20 hores i les 21.35 i les 23.35 hores.

Els serveis mínims dictats pel departament de Treball estableixen que el servei ha de funcionar a un 40% del seu rendiment habitual durant les hores punta i un 20% durant la resta del dia.

Els treballadors han convocat la vaga en protesta pel que entenen que és una gestió deficient de TMB en la crisi de l'amiant. Per ara, l'empresa ha reconegut afectacions de salut en 25 treballadors i els sindicats reclamen que reconegui l'exposició al material contaminant de tota la plantilla.
Arxivat a